VIDEO/ EPIZODA IZ ŽIVOTA

Kuršlus uoči Nove godine: Bojana Gregorić izbacila Seju Sexona iz stana!

Showbizz12.12.17, 14:34h

Kuršlus uoči Nove godine: Bojana Gregorić izbacila Seju Sexona iz stana!
Frontmen benda Sejo Sexon kaže da je ova pjesma, koja govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska

 

 

U novom spotu grupe Zabranjeno pušenje za pjesmu "Nova godina", kojom se najavljuje novi album grupe, čiji je izlazak planiran za 5. mjesec 2018, zagrebačka glumica Bojana Gregorić izbacuje Seju Sexona iz stana. No, kako svaki kraj stare ljubavi otvara mogućnost nove, ovaj spot u duhu novogodišnjih praznika ima sretan kraj.

 

Spot je sniman u Sarajevu i Zagrebu, a frontmen benda Sejo Sexon kaže da je ova pjesma, koja govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska:


- Jednom sam nepromišljeno ostao bez cure pred Novu godinu. Uvijek mladima savjetujem da ne raskidaju veze pred zimu i da curu, kakva god da je, probaju sačuvati barem dok ne dođe ljeto. Međutim, ja to nisam uspio i sam sam šetao gradom, neraspoložen među svim tim euforičnim ljudima, otkriva Sejo.


Novi spot popularnog benda donosi nam prazničnu atmosferu, svjetlucave ukrase, vatromet i obilje emocija, a ukoliko želite Novu godinu dočekati uz Zabranjeno pušenje, budite 31.12. u Biogradu na Moru gdje će Zabranjeno pušenje uz koncert sve prisutne uvesti u novu, 2108. godinu. Koncert će biti održan u parku kod kolodvora.


U spotu se uz članove benda pojavljuju zagrebačka glumica Bojana Gregorić - Vejzović i njena sarajevska kolegica Nadine Mičić.


Spot je snimljen u produkciji “Spektroom” studija, koju potpisuje Nikola Blagojević.


Spot je režirao Saša Peševski, a scenario je osmislio sam lider benda Sejo Sexon.


Scenografiju je radila Lea Petrović Numić, kostime Belma Žiško, frizuru "EN studio", a make-up Naida Đekić.


Video je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu pa su prolaznici ekipu mogli vidjeti na Vratniku, Žutoj tabiji, Baščaršiji, kao i u Galeriji "Boris Smoje".


- Pjesma nam govori da čovjek ne treba, čak ni u trenucima kada misli da su mu sve lađe potonule i da Novu godinu neće dočekati s osmijehom na licu, izgubiti optimizam. Uvijek postoji dobra vila koja ga gleda s nekog krova i koja će mu se spustiti na rame, kaže Sejo Sexon.


Autori pjesme "Nova godina" su Sejo Sexon, Toni Lović i Dario Kovač.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook