Vijest izazvala lavinu emocija

Ivana Runjić otkrila novinarku koja je objavila lažnu vijest o Oliverovoj smrti: Volim vidjeti lica jadnika!

Hronika12.12.17, 13:36h

Ivana Runjić otkrila novinarku koja je objavila lažnu vijest o Oliverovoj smrti: Volim vidjeti lica jadnika!
Neslužbena informacija o navodnoj smrti pjevača, koji se bori s teškom bolešću na odjelu Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama, izazvala je lavinu emocija među njegovim brojnim simpatizerima

 

Neistinite informacije o Oliveru Dragojeviću počele su kružiti u subotu popodne po društvenim mrežama, a portal Splitski dnevnik, koji se nalazi u sklopu RTL-ove digitalne mreže, a sadržajno djeluje samostalno, objavio je tekst bez službene potvrde.

 

RTL-ov Odjel komunikacija nakon objave neistinite informacije o pjevačevoj smrti u ranim večernjim satima u subotu, i koja je izazvala lavinu emocija, izvinio se pjevačevoj porodici, čitateljima i simpatizerima.

 

Neslužbena informacija o navodnoj smrti pjevača, koji se bori s teškom bolešću na odjelu Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama, izazvala je lavinu emocija među njegovim brojnim simpatizerima, a najviše je povrijedila pjevača i članove njegove porodice, piše Slobodna Dalmacija.

 

"Neslužbena vijest s Onkologije", zapravo lažna vijest, proširila se munjevitom brzinom... Splitski dnevnik je jedno vrijeme članak o Oliveru uklonio, zatim je bio opet objavljen, ne više kao glavna vijest na naslovnici, nego tek u zaglavlju, da bi ga ubrzo posve skinuli s portala. U prvoj verziji je kao autorica bila navedena novinarka Jelena Šarić, da bi u jednom trenutku tekst bio potpisan samo sa Splitski dnevnik. U svim verzijama teksta stajala je rečenica kako su vijest "neslužbeno doznali s odjela Onkologije".

 

U međuvremenu su buknule društvene mreže, a telefoni su se, što je potrajalo sat-dva, žarili do usijanja. Predugo je u javnosti trajao taj period bolne napetosti, što je uzrokovalo i nepotrebna uzrujavanja teško bolesnog pjevača i članova njegove porodice, koji uz pomoć ljekara i medicinskog osoblja čine sve što je u njihovoj moći kako bi liječenje urodilo plodom. Mir je sve što Oliveru treba u ovim trenucima...

 

"Oliver je dobro i liječenje se nastavlja. Molimo vas, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutno kruže". Javnost se konačno umirila tek nakon objave na pjevačevu službenom Facebook profilu, nakon čega su svi odahnuli, a mediji počeli prenositi kako je omiljeni Oliver, muzička institucija koju njegovi simpatizeri gotovo smatraju članom porodice – živ.

 

Na RTL-u nisu htjeli komentirati jesu li zbog propusta na portalu Splitski dnevnik posegnuli za najstrožim sankcijama, ali je zato Ivana Runjić, kći čuvenog autora Zdenka Runjića i bliska prijateljica porodice Dragojević, odlučila javno obznaniti što misli.

 

- Obećala sam da ću ovakve ljude uvijek prozivati. Ovo je odgovorna urednica portala za kojega do sada niko nije čuo, a koji je objavio “vijest dana“. Neka se zna da ovakve “vijesti“ imaju lice - napisala je Ivana Runjić, objavivši uz post na svom Facebook profilu i prikaz profila novinarke koja je bila potpisana kao autorica teksta na Splitskom dnevniku.

 

Ubrzo je reagirala i Oliverova supruga Vesna...

 

- Ako je neko povjerljiv izvor informacija, onda sam to ja. Oliver je dobro i nije životno ugrožen. Hvala im na “nezaboravnoj večeri“ koju su nam priredili, nama i medicinskom osoblju, i šoku koji su doživjeli naši prijatelji i moja familija u Dubrovniku. Ivana, hvala ti. Volim vidjet lica jadnika bez imalo empatije - osvrnula se Vesna Dragojević na Ivaninu objavu, da bi ista nakon nekog vremena nestala s Facebook profila kćerke Zdenka Runjića.

 

- Ovo nije prvi put da zbog nekih stvari prozivam novinare. S obzirom šta sam sve prošla s ocem... Već sam jednom prilikom na Facebooku pisala na tu temu i sada sam naprosto željela reći da takve vijesti imaju lice. Iza takvih gluposti stoje ljudi! Konkretna osoba je to pisala i konkretna osoba je to objavila. I moraš biti odgovoran, ukoliko si glavni urednik, naprosto moraš biti odgovoran za ono što objavljuješ - nedopustivim Ivana Runjić smatra potez novinarke Splitskog dnevnika, to više što je mislila kako, nakon svojedobne objave fotografije njenog oca na bolničkim nosilima (prvi put je reagirala tada), više nikada neće biti primorana pisati slične statuse.

 

Da ovih dana nije dobro zvati se Jelena Šarić, svjedoči i bizarna činjenica – u Odjelu promocije RTL-ova programa radi njezina imenjakinja i prezimenjakinja, koja sve ovo vrijeme, od objave lažne informacije o Oliverovoj smrti, doživljava brojne neugodnosti od nepoznatih joj ljudi, koji misle da je ona autorica spornoga teksta, mada se radi o dvije različite osobe.

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook