Premijer Hrvatske

Andrej Plenković: Franjo Tuđman nam je dao slobodu, postavio temelje evropskog puta i promijenio odnose snaga u BiH

Front09.12.17, 16:08h

Andrej Plenković: Franjo Tuđman nam je dao slobodu, postavio temelje evropskog puta i promijenio odnose snaga u BiH
Pleković je kazao i to da je uvjeren da je "ova privilegija koju žive današnje generacije Hrvata, da imamo svoju državu i zemlju, čast i zadaća na kojoj danas moramo trajno raditi"

 

U Zagrebu je u subotu održana komemoracija za utemeljitelje Hrvatske demokratske zajednice i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana. Komemoraciji je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

 

"Sutra će biti obilježena 18. godina smrti dr. Franje Tuđman, utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika. Drago mi je da smo danas na ovoj komemoraciji evocirali ključna postignuća njega kao državnika, čovjeka koji je prepoznao znakove vremena, ostvario demokrat procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku", kazao je Plenković. 

 

"Pod njegovim vodstvom u Domovinskom ratu i žrtvom branitelja stekli smo slobodu. Operacijama 'Oluja' i 'Bljesak' ne samo da je oslobođen dio teritorija, nego su se i promijenili odnosi snaga u BiH. Državničku viziju dokazao je mirnom integracijom Hrvatskog Podunavlja, postavio je temelje našeg europskog puta. Zaokružili smo sve strateške ciljeve. Na nama je sada da imajući na umu njegovu doktrinu, radimo i na stabilnosti zemlje, jačanju naših institucija, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti, a sve u eurpsom kontekstu", dodao je Plenković.

 

Pleković je kazao i to da je uvjeren da je "ova privilegija koju žive današnje generacije Hrvata, da imamo svoju državu i zemlju, čast i zadaća na kojoj danas moramo trajno raditi."

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook