Šta se dogodilo kobne noći kad je stradao Dženan Memić

Muriz Memić: Moj sin je ubijen, kombi je tu postavljen; Supruga Ljube Seferovića: Ranije nisam znala šta pričam...

Hronika09.12.17, 09:15h

Muriz Memić: Moj sin je ubijen, kombi je tu postavljen; Supruga Ljube Seferovića: Ranije nisam znala šta pričam...
Ona "ne zna bosanski jezik", "tužilaštvo je zbunjuje". "Skriva se oko 200 dokaza", tvrdi odbrana. Najzanimljivija rekonstrukcija kobne noći u kojoj učestvuje i Sejdović - sad svjedokinja odbrane, ranije osumnjičena

 

Oprečne izjave, zbunjen svjedok, prigovori odbrane - to je suma nastavka pretresa u slučaju Dženan Memić. Na jučerašnjem ročištu iskaz je dala Vasvija Sejdović, nevjenčana supruga Ljube Seferovića, optuženog za krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

 

Kombi je udario ogradu. Udario je kantu ili kontejner, ali nije pješake, rekla je nevjenčana supruga Ljube Seferovića, Vasvija Sejdović. Prvi put "nije znala šta priča". "Bila pod traumom". Sad, u sigurnoj kući. Sejdović tvrdi da je bila napadnuta.

 

Ona "ne zna bosanski jezik", "tužilaštvo je zbunjuje". "Skriva se oko 200 dokaza", tvrdi odbrana. Najzanimljivija rekonstrukcija kobne noći u kojoj učestvuje i Sejdović - sad svjedokinja odbrane, ranije osumnjičena.

 

"Jako interesantan dokaz. Ja o njemu neću pričati i reći šta se u njemu sve nalazi, obzirom da je Sud donio odluku koju je donio. Ostajem pri svome stavu da je snimak rekonstrukcije uložen od strane tužilaštva u svome integralnom dijelu, tako da nije jasno", kaže Rusmir Karkin, branitelj Ljube Seferovića.

 

Tužilaštvo ispitivalo. Odbrana prigovarala. "Ovo je sramota za cijelu državu" - čuo se glas pravnog zastupnika porodice Memić.

 

"Ovo je sramota iz 1.000 razloga. Najveća je sramota zbog toga što ljudi kažu da je spora pravda nepravda. Međutim, pravda nije kad štitete ubice, a procesuirate pogrešne ljude. Vi na taj način pomažete ubicama da dobiju na vremenu. Ovo je ogromna sramota, ovo je ogroman korak unazad. Dakle, ovo je nonsens, pokušaj tužilaštva da preko ovakvog svjedoka pokuša događaj usmjeriti na svoju stranu", poručuje Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

 

Situacija dodatno otežana - svjedokinja nepismena. Otac stradalog Dženana nije promijenio mišljenje. Porodica Memić nastavlja, kažu, borbu:

 

"Kombi je izmišljen, kombi je tu postavljen. Ovo nema veze. Dženan Memić je ubijen i to tužilaštvo zna. I ja ću to dokazati na kraju", tvrdi Muriz Memić, otac Dženana Memića.

 

"Ja bih samo kratko da kažem da ćemo se mi boriti dok nam srce kuca da dokažemo da je Dženan ubijen i to je jedina istina u svemu ovome. Kažu da je Bog na strani istine i pravde i nema te sile osim Božije koja nas može da zaustavi u ovome", kaže Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

 

Odbrana traži nova vještačenja, a slučaj za koji se činilo da dobiva rasplet, ipak će još trajati.

 

8. ferbuara 2016, Dženan Memić kretao se Velikom alejom na Ilidži u društvu svoje djevojke Alise Mutap. Zadobio je povrede opasne po život, te je 15. februara i preminuo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook