PRIZNANJA ZA IZVANREDNE REZULTATE

Oni su najbolji menadžeri BiH u 2017: Nagrađeni Mirko Šarović, Dragan Mektić, Mirvad Kurić, Razija Mujanović...

Biznis Klub07.12.17, 21:34h

Oni su najbolji menadžeri BiH u 2017: Nagrađeni Mirko Šarović, Dragan Mektić, Mirvad Kurić, Razija Mujanović...
U organizaciji Direkcije evropske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija večeras su u Banjoj Luci dodijeljene nagrade istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u poslovanju

 


Ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću uručena nagrada "Ličnost godine BiH", uz obrazloženje da istrajava u žestokoj borbi za bolji ambijent za biznis, izvoz i ostvarivanje boljih rezultata u biznisu i ekonomiji BiH. 


 U obrazloženju evropskog nezavisnog žirija navedeno je da je Šarović ostvario izvanrednu uspješnu saradnju sa velikim brojem vlada i ministarstava u regionu. 


Nagrada "Najministar 2017. godine" na tradicionalnoj 37. ceremoniji izbora najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Evrope dodjeljena je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.


-Ova nagrada će me obavezivati da se i dalje angažujem u sektoru pravde i unutrašnjih poslova, jer bez pravne države i vladavine prava nema uspjeha u ekonomiji, politici i u ustavnom smislu uređenja - kazao je Mektić. 


Nagrade „Najministri 2017.“ su dodijeljene i ministrima industrije, energetike i rudarstva Petru Đokiću i saobraćaja i veza RS-a Neđi Trniniću.


Između ostalih, nagradu za "Najministra" dobio je i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.


Nagrada "Najbolji sportista BiH" pripala je legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović. Priznanje "Najbanka" i "Najmenadžer u bankarstvu" dobila je Nova banka Banja Luka, a njen generalni direktor Milan Radović proglašen je "Najmenadžerom" u oblasti bankarstva za ovu godinu. 


Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Pane Škrbić naglasio je da je žiri među 2.540 prijedloga izabrao 26 menadžera koji su dobliu nagrade u raznim kategorijama. 


Nagrade "Najmenadžer" i "Najkompanija" dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu i odnose se na kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjenu novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta i jačanje ukupne konkurentne sposobnosti. 

 

(FENA/ad) .


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook