detalji eksplozije u parku hastahana

Bacio Molotovljev koktel među ljude na 'Holiday Marketu': Evo ko je sinoć uhapšen u Sarajevu

Hronika07.12.17, 10:02h

Bacio Molotovljev koktel među ljude na 'Holiday Marketu': Evo ko je sinoć uhapšen u Sarajevu
Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19.15 sati izazvala jaču detonaciju

 

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su 27-godišnjeg Mirzu Vrabca, zbog sumnje da je na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa, bacio Molotovljev koktel, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi- piše Faktor.


- Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo sinoć su nakon dojave građana, pronašli nepoznatu tečnost u prostoru na kojem je otvorena sajamska manifestacija Holiday Market. Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pripadnici MUP-a KS-a su sinoć oko 2 sata na području Općine Novi Grad uhapsili M. V. zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti - kazali su nam jutros iz MUP-a KS. 

 

Mirza Vrabac osoba je od ranije dobro poznata policiji u Sarajevu, a prošle sedmice je priveden nakon što je u zgradi Općine Stari Grad pištoljem prijetio općinskom vijećniku Dadi Stojniću.

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Vrabac je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19.15 sati izazvala jaču detonaciju. U požaru koji je kratko trajao nije prouzrokovana materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook