VIDEO/ Hrvatski političar Dobroslav Paraga

Predskazanje iz 2001: Cijeloj Hrvatskoj u lice rekao istinu o ratu, a svi mu se smijali

Front01.12.17, 19:07h

Predskazanje iz 2001: Cijeloj Hrvatskoj u lice rekao istinu o ratu, a svi mu se smijali
Kada sam govorio o Miloševiću koji će u Haag, o samostalnosti Crne Gore i Kosova, o optužnicama iz Haaga koje će tek početi stizati, mnogi su mi se smijali

 

“Danas se mnogi čude presudama haaškog suda ICTY “hrvatskoj šestorki”, a kada sam upozoravao na pogrešnu mazohističko-agresivnu politiku koja se vodi prema BiH, kada sam govorio kako se stvari ne smiju gurati pod tepih jer će doći na naplatu (i to cijelom narodu) nazivali su me izdajnikom i luđakom”, poručio je hrvatski političar Dobroslav Paraga gostujući davne 2001. godine na HRT-u.

 

Paraga je na svojoj Facebook stranici objavio dijelove iz te emisije gdje govori upravo o politici Hrvatske prema BiH.

 

Uz video je stavio i komentar u kojem je naznačio kako je još tada upozorio šta će se desiti.

 

“Kada sam govorio o Miloševiću koji će u Haag, o samostalnosti Crne Gore i Kosova, o optužnicama iz Haaga koje će tek početi stizati, o tome kako će Mirko Norac i Dario Kordić dobiti veliku kaznu zbog tuđih grijeha itd., mnogi (pa čak i novinari u emisiji) su mi se smijali. Danas, ne samo 16 godina nakon ove emisije, već 25 godina od početka rata u BiH, sve se obistinilo. Konačna presuda ‘šestorici’ znači slom Tuđmanove politike u Bosni i Hercegovini i slom HDZ-a, a ujedno i povijesnu rehabilitaciju politike Dobroslava Parage prema Bosni i Hercegovini koji je sa HOS-om i general Blaž Kraljević branio 1992. njenu teritorijalnu cjelovitost protiv velikosrpske agresije”, poručio je Paraga.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook