Verbalni rat ministara

Pacoli poručio Dačiću 'Tako si mali, Ivice', a ovaj mu odgovorio...

Hronika24.11.17, 08:19h

Pacoli poručio Dačiću 'Tako si mali, Ivice', a ovaj mu odgovorio...
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli "malo nervozan", jer situacija ne ide po njegovom planu

 

Kosovski ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli kaže da su najave srbijanskog šefa diplomatije Ivice Dačića o povlačenju priznanja Kosova "donkihotovski napori".

 

"Dačićeva izjava da će 'uništiti' priznanja Kosova rezultat su sindroma i politike koju predstavlja - uništavanja, ruiniranja. To je, dakle, ono što Dačić predstavlja", tvrdi Pacoli, dodajući da će oni na Kosovu "uvijek biti konstruktivni i graditi", prenosi RTK.

 

On dodaje da je "uništavanje karakteristika ekstremno isfrustriranih".

 

"Nismo mi krivi što je cijeli svijet protiv Dačića i politike Srbije. A, što se tiče Dačićevih najava o povlačenju priznanja Kosova, to su donkihotovski napori. Ti napori balkanskog Don Kihota ispadaju smiješno čak i kada on predstavlja 'verbalnu notu' Gvineje Bisao, koja se na kraju teksta obavezuje i potvrđuje poštovanje za kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova. Tako si mali, Ivice Dačiću... Razočaravaš me svakog dana sve više", napisao je Pacoli u poruci na društvenoj mreži, prenosi Tanjug.

 

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli "malo nervozan", jer situacija ne ide po njegovom planu.

 

"Razumem ga, ne ide im nešto kako su planirali, kako su im obećali i kako su platili. Zato i izriču gluposti i laži, da sam ja rekao da ću uništiti priznanje takozvanog Kosova, da je ceo svet protiv Srbije i da smo mi destruktivni", rekao je Dačić, a prenijelo Ministarstvo spoljnih poslova. 

 

Kako je Dačić rekao, on je "mali da bi uništio priznanje, ali dovoljno veliki da ne mogu da ga uplaše". 

 

Dačić je upitao Pacolija zašto, "ako je on (Dačić) toliko mali", Kosovo nije postalo član Interpola i UNESCO-a i zašto su Surinam i Gvineja Bisao povukli priznanja. 

 

"Što si ti više ljut, veliki Pacoli, ja sam sve zadovoljniji", zaključio je ministar Dačić reagujući na navode Pacolija.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook