Ratne anegdote

Kako je Sarajlija 1994. 'fasovao' kaznu zbog vožnje bicikla u pogrešnom smjeru

Zabava20.11.17, 20:48h

Kako je Sarajlija 1994. 'fasovao' kaznu zbog vožnje bicikla u pogrešnom smjeru
U toku agresije, u opkoljenom Sarajevu, prekršajno sam kažnjen zbog vožnje bicikla u pogrešnom smjeru. Krenuo na "Pivaru" po vodu i usput da nanu obiđem

 

Vrijeme opsade od 1992. do 1995. godine građani Sarajeva pamte ne samo po svakodnevnoj borbi za život i opstanak, već i po mnogobrojnim ratnim anegdotama.

 

Jedan Sarajlija na internetu je tako objavio, vjerovali ili ne, kaznu zbog vožnje bicikla u pogrešnom smjeru koju su mu 1994. godine napisali policajci, a koju i danas čuva "za uspomenu i dugo sjećanje", piše Faktor.

 

- U toku agresije, u opkoljenom Sarajevu, prekršajno sam kažnjen zbog vožnje bicikla u pogrešnom smjeru. Krenuo na "Pivaru" po vodu i usput da nanu obiđem koja je, rahmet joj, živjela preko puta Vijećnice - zapisao me policajac, a sudija "odrez'o". Pričam raji i pišem im - ne vjeruju. Čuvam ovaj dokument da unucima pokažem - napisao je ovaj Sarajlija.

 

Za nepropisnu vožnju biciklom ulicama opkoljenog Sarajeva tadašnji Opštinski sud za prekršaje ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 75 dinara. 

 

kazna

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook