'Profesionalan' odnos prema klijentima

Zbog protesta zatvorene poslovnice Addiko banke u Sarajevu: 'Istjerali su nas van i rekli da ćemo biti uhapšeni kao kriminalci!'

Hronika18.11.17, 13:16h

Zbog protesta zatvorene poslovnice Addiko banke u Sarajevu: 'Istjerali su nas van i rekli da ćemo biti uhapšeni kao kriminalci!'
Ušla sam kao klijent i rekli su mi da mogu samo da uplatim jednu transakciju za cijeli dan. Na to smo ja i kolegica tražile pismenu odluku. To naravno nismo dobili i oni su automatski zatvorili banku, kaže klijentica

 

Za danas su najavljene blokade poslovnica Hypo-Addiko banke u Sarajevu, ali i u ostalim gradovima BiH u znak protesta Udruženja Švicarac.

 

Kako stoji u saopćenju ovog udruženja u 11:00 sati pa do kraja radnog vremena je bila planirana blokada rada šaltera pomenute banke zbog kako tvrde nepravde i nezakonja koju sprovodi Hypo-Addiko banka nad članovima Udruženja i korisnicima kredita nikad viđenog CHF.

 

Kako smo se uvjerili na licu mjesta poslovnice ove banke u Sarajevu bile otvorene, ali su nešto prije 11 sati zatvorene uz obrazloženje da poslovnice neće raditi usljed ugrožavanja sigurnosti klijenata i zaposlenika od strane članova Udruženja Švicarac, i da zbog toga nije moguće obezbijediti ugodan boravak i neometanu realizaciju transakcija.

 

Ispred jedne od poslovnica Hypo-Addiko banke zatekli smo i desetak građana koji su pokušali u znak protesta uplatiti po pet feninga.

 

Gordana Bagarić, jedna od građanki koja je jutros pokušala uplatiti pet feninga u ime protesta kazala je za Avaz.ba da je ušla u banku kao klijent.

 

- Ušla sam kao klijent i rekli su mi da mogu samo da uplatim jednu transakciju za cijeli dan. Na to smo ja i kolegica tražile pismenu odluku. To naravno nismo dobili i oni su automatski zatvorili banku. Do obavijesti smo sjedili unutra, da bi nas nakon toga pod prijetnjom policije istjerali vani i rekli da je banka zvanično zatvorena - rekla je Bagarić.

 

Naglasila je da su njoj i ostalim klijentima kazali da će biti prijavljeni policiji i da će biti uhapšeni kao kriminalci.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook