Uoči sjednice PIC-a

Nakon Radončića, Inzku otkazao i Dragan Čavić: 'Ne zanima me taj sastanak'

Front14.11.17, 11:40h

Nakon Radončića, Inzku otkazao i Dragan Čavić: 'Ne zanima me taj sastanak'
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvao je na sastanak lidere političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, a koji bi trebalo da bude održan 8. decembra


Lider Narodne demokratske partije (NDP) Dragan Čavić otkazao je učešće na sastanku Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC), nakon što je to prije njega učinio i lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

 

Lider NDP-a, koji je u vlasti na državnom nivou kao dio Saveza za promjene (SzP), rekao je za BHRT da ga taj sastanak ne zanima, te da se neće odazvati pozivu Valentina Inzka.

 

Podsjećanja radi, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvao je na sastanak lidere političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, a koji bi trebalo da bude održan 8. decembra.

 

Parlamentarnu većinu na državnom nivou, kako navodi BHRT, barem formalno čine Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Savez za bolju budućnost (SBB) i Savez za promjene (SzP).

 

Na sastanku s Upravnim odborom Vijeća za provedbu mira trebalo je da prisustvuju Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ), Fahrudin Radončić (SBB), Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP).

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook