Pretresi objekata na više lokacija

SIPA u akciji 'Kapija': Uhapšen direktor Agrokomerca zbog zloupotrebe položaja i primanja mita

Hronika13.11.17, 15:08h

SIPA u akciji 'Kapija': Uhapšen direktor Agrokomerca zbog zloupotrebe položaja i primanja mita
U okviru akcije „Kapija“ u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva ''Kapija'', danas su na području Cazina uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Uhapšen direktor Agrokomerca

Kako N1 saznaje, danas je u akciji 'Kapija' uhapšen Ermin Mujić, direktoru Agrokomerca. Vlada FBiH je prije tačno dvije godine dala Nadzornom odboru "Agrokomerca" iz Velike Kladuše prethodnu saglasnost za imenovanje Mujića za direktora ovog privrednog društva. Mujić je imenovan na period od četiri godine.
Nezvanično, kod njega je pronađeno 25.000 KM.
On se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

 

Uhapšena osoba sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa da bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.  

 

U okviru akcije ''Kapija'' u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

 

Uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook