FOTO/ HALLOWEEN U SARAJEVU

Maske i rock and roll u AG Clubu

Žurnal01.11.17, 18:06h

Maske i rock and roll u AG Clubu
Sinoć su gosti AG Cluba, smještenog u okviru zgrade Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta, mogli uživati u neobičnoj zabavi povodom Halloweena. AG Club je organizovao zabavu pod maskama kako bi gosti tu noć mogli biti i obući se u ono što nikada nisu smjeli "običnim danima".

 

 

 

hlwn-1-19

.

 

 

Kako je već svima poznato 31. oktobar je dan kada svako može biti šta god želi. AG Club njeguje tradiciju obilježavanja Halloweena još od 2005. godine, a i ove godine tradicija se nastavila. Tako su sinoć gosti došli kao đavoli, kosturi, Darth Vader, crvenkapica ili su samo obukli zanimljive kostime koji ne oslikavaju poznate likove, ali su sigurno jako zanimljivi. Za dobru atmosferu pobrinuo se bend "ReCover" , gosti su imali priliku uživati u kvalitetnom i bogatom muzičkom repertoaru. 

 

 

Neki su došli upravo radi benda i međusobnog prijateljstva sa njima, mada ujedno smatraju da je ovo jedno od boljih mjesta. Drugi su opet došli jer su studenti obližnjih fakulteta i zbog pristupačnih cijena, a tu su i oni koji su došli zbog alternativne muzičke scene i obrade dobrih pjesama. Jedno je sigurno, svi oni su mogli da se dobro zabave. 

 

 

Club AG postoji još od 1977. godine i nikada do sada nije promijenio svoj specifični stil. Preko dana je to utočište za studente sa obližnjih fakulteta, a navečer mjesto sa dobrim svirkama i provodima koji se pamte. Ono što ovaj lokal izdvaja od drugih je prvenstveno neobičan enterijer, topla i domaćinska atmosfera i alternativna muzička scena. Godišnje organizuju približno stotinu koncerata, a gosti su do sada imali priliku uživati u svirkama poznatih kao što su bend "KARNE", Krešo Bengalka, drugi lokalni bendovi, ali i bendovi iz drugih gradova i regiona

 

 

(DEPO Portal/ms/ FOTO: Selver Učanbarlić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook