Ispitan u Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci

Željko Kuntoš pušten da se brani sa slobode

Hronika01.11.17, 13:26h

Željko Kuntoš pušten da se brani sa slobode
Kuntoš je jučer predat u nadležnost ovog tužilaštva, nakon jučerašnjeg hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave


Željko Kuntoš (48) sa Pala, u čijoj kući je policija RS-a jučer pronašla, kako je saopćeno, originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, pušten je da se brani sa slobode jer nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora - potvrdila je Feni Dragica Tojagić, rukovoditeljica opštih i administrativnih poslova u Republičkom javnom tužilaštvu.

 

Kuntoš koji je, navodno, Dejtonski sporazum nudio na prodaju za 100.000 KM, ispitan je danas u Republičkom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

 

- Istraga se nastavlja – dodala je Tojagić.

 

Kuntoš je jučer predat u nadležnost ovog tužilaštva, nakon jučerašnjeg hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.


Sumnjiči se da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma, napisanog na engleskom jeziku, tokom ove godine nudio dokument na prodaju s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook