Društvene mreže 'gore' nakon pronalaska Općeg okvirnog sporazuma

'Nije nestao, samo je promijenio agregatno stanje', 'Dobro je meni tetka rekla - prije će naći Dejtonski sporazum, nego ti momka...'

Hronika01.11.17, 09:28h

'Nije nestao, samo je promijenio agregatno stanje', 'Dobro je meni tetka rekla - prije će naći Dejtonski sporazum, nego ti momka...'
Komentari na Twitteru počeli su se redati nedugo nakon što je saopšteno da je pronađen sporazum kojim je zaustavljen rat u BiH, pa je tako pisalo i da je 'simptomatično da je Dejtonski sporazum pronađen baš na Noć vještica'

 

Pripadnici MUP Republike Srpske juče su na Palama uhapsili muškarca kod kojeg je pronađen originalni dokument Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, a nakon toga stvar u svoje ruke preuzele su društvene mreže.

 

Naime, građani BiH još jednom su pokazali koliko su duhoviti, te su na Twitteru dijelili šaljive komentare na račun pronalaska dokumenta, poput: "Dejtonski mirovni sporazum nije bio nestao, samo je promijenio agregatno stanje".

 

“Ekskluzivno. Na Palama pronađen originalni Dejtonski sporazum na engleskom kod lokalnog kriminalca. Država za čovjeka”, “Čuj pronašli Dejtonski sporazum. Neki dan sam pronašao obje čarape i to u svojoj sobi na Palama”, “Policija na Palama uhapsila lika koji se prerušio u Dejtonski sporazum”, “A meni kad je 'škoda' nestala u Butmiru, rekli mi odmah: ”Ma ona ti je već na Palama, neš' je nać, ako te ne zovnu, nema šanse”, neki su od komentara.

 

Komentari na Twitteru počeli su se redati nedugo nakon što je saopšteno da je pronađen sporazum kojim je zaustavljen rat u BiH, pa je tako pisalo i da je 'simptomatično da je Dejtonski sporazum pronađen baš na Noć vještica'.

 

“Situacija sa Pala: Dobro veče, vaše dokumente molim. Imate li nešto nedozvoljeno kod sebe. Samo Dejtonski sporazum. Khm, uhapšeni ste”, “Joj kakvu će Dežulović kolumnu napisati kada vidi da je Dejtonski sporazum pronađen kod lika u podrumu”, “Mislim da ću se prerušiti u Dejtonski sporazum i onda me tražite na Palama”, pisalo je takođe na Twitteru.

 

“Pronašli smo Dejtonski mirovni sporazum, još da pronađemo mir”, "Ispostavilo da da je tačno što mi je tetka govorila, 'Prije će oni naći Dejtonski sporazum nego ti momka","Sve se nema, a Dejtonski sporazum se u podrumu drži", "Sad kad se našao Dejtonski sporazum, na miru se može gledati Džeko", još su neki od šaljivih komentara.

 

Podsjećanja radi, Dejtonski sporazuma na engleskom jeziku pronađen je prilikom pretresa stambenog objekta. Kako je potvrđeno, uhapšena je osoba inicijala K. Ž.  zbog postojanja mogućnosti trgovine uticajem i zloupotrebe.

 

Direktor policije RS, Darko Ćulum, rekao je da je uhapšena osoba predata tužilaštvu u Banjaluci.

 

Nezvanično, uhapšen je Željko Kuntoš, nekadašnji član obezbjeđenja i bliski saradnik Dragana Kalinića, bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS, a danas savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, piše BN.

 

 

(EuroBlic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook