bilo kad, bilo gdje - uz najbolje opcije

Dosta vam je muke s taxijem u Sarajevu: Od sada svi telefonski brojevi taxi prevoznika u jednoj aplikaciji

Biznis Klub30.10.17, 14:17h

Dosta vam je muke s taxijem u Sarajevu: Od sada svi telefonski brojevi taxi prevoznika u jednoj aplikaciji
Aplikacija Weelz, telefonski imenik sa brojevima telefona taksi kompanija u vašoj blizini, rješava problem nedostatka ispravnih brojeva taksija ili brojeva više različitih taksi prevoznika uopšte, kao i pretraga za brojevima po internetu da biste dobili taksi vozilo u vašem gradu ili prilikom posjete drugim gradovima

 

 


Doći do taksija u vrijeme velikih gužvi u gradu, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima, je veliki izazov, i najčešće podrazumijeva da ćete morati nazvati više telefonskih brojeva različitih taksi kompanija. Obično, u telefonskom imeniku imate jedan ili dva broja vaše omiljene taksi kompanije, ali, veoma često, to nije dovoljno.

 

 

Aplikacija Weelz, telefonski imenik sa brojevima telefona taksi kompanija u vašoj blizini, rješava problem nedostatka ispravnih brojeva taksija ili brojeva više različitih taksi prevoznika uopšte, kao i pretraga za brojevima po internetu da biste dobili taksi vozilo u vašem gradu ili prilikom posjete drugim gradovima, i nudi vam više opcija, rangiranih prema ocjenama korisnika.

 

taxi-aplikacija-weelz


Kako funkcioniše Weelz?


Weelz je aplikacija koja koristi dva glavna parametra prilikom rangiranja taksi kompanija: trenutnu lokaciju korisnika i ocjene prethodnih korisnika. Nakon što se izlistaju opcije taksi kompanija za lokaciju korisnika, korisnik ima priliku pogledati koje su kompanije ili individualni vozači najbolje ocijenjeni i pozvati jedan ili više ponuđenih brojeva za određenog taksi prevoznika.


Aplikacija trenutno sadrži brojeve taksi kompanija i pojedinačnih vozača u preko 20 gradova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, a u aplikaciji su dostupni i brojevi taksi kompanija u Parizu, Beču, Atini i Istanbulu, tako da pouzdane i prave brojeve taksi kompanija imate u jednoj aplikaciji i prilikom putovanja u inostranstvo.


Trenutno, korisnici nisu u mogućnosti unositi brojeve taksi kompanija ili taksi prevoznika sami, tako da bazu podataka postepeno dopunjavaju administratori aplikacije, ali razvoj te opcije je u planu, budući da je Weelz aplikacija zamišljena kao alat čiji sadržaj dopunjavaju njeni zadovoljni korisnici.


Integralni taksi telefonski imenik, aplikacija Weelz, nastala je u okviru projekta KLIKA PRAKSA, koji realizira softverska kompanija Klika iz Sarajeva, a tokom koje studenti iz oblasti informacijskih tehnologija i kompjuterskih nauka, kao i inžinjeri bez radnog iskustva, imaju priliku raditi na stvarnim projektima, steći vrijedno radno iskustvo, učiti, i uz vođstvo metora, uposlenika kompanije praviti aplikacije dostupne za širu upotrebu.

 

taxi-aplikacija-weelz2


Upravo u toku dvomjesečne prakse ovog ljeta, razvijena je aplikacija Weelz, koja je već dostupna za besplatno preuzimanje na App Store i Google Play Store, za Android i iOS uređaje.


KLIKA PRAKSA je i prilika za praktikante da dobiju stalno zaposlenje, budući da svi praktikanti po završetku prakse budu pozvani na intervju za posao, a Klika je već od završetka prakse krajem septembra ove godine zaposlila šest od deset članova tima praktikanata koji je radio na razvoju aplikacije Weelz tokom prakse, zbog zavidnog nivoa znanja i uloženih napora u kreiranje izuzetno kvalitetnog finalnog proizvoda, funkcionalne Android i iOS aplikacije.


Poštedite se muke traženja taksi telefonskih brojeva kada su vam baš potrebni, Get Weelz!

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!