Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić

Nastaviću da molim Dodika i sve ljude u Sarajevu da put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada

Front30.10.17, 08:36h

Nastaviću da molim Dodika i sve ljude u Sarajevu da put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada
Da li će biti zainteresovani u Sarajevu, to je druga stvar. Srbija je zainteresovana jer bismo tako spojili Srbiju sa Hercegovinom, ali i Novi Pazar sa Sarajevom, naglasio je predsjednik Srbije

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi brzu cestu Beograd-Sarajevo preko Višegrada smatrajući da time pomaže, ne samo Srbima nego i Bošnjacima, ali da ne može da uradi ono što BiH u ovom trenutku ne želi, piše novinska agencija Patria.

 

On je kazao da je dobio informaciju od Bakira Izetbegovića da su oni dogovorili da taj autoput ide preko Tuzle, ali da je to isto vidio i u brojnim medijima.  

 

On je naveo da je o tome razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji je zainteresovan prvo za izgradnju autoputa Beograd-Banjaluka, a potom Višegrad-Sarajevo, što bi bila važna veza sa Hercegovinom.

 

Vučić je kazao da će "nastaviti da moli Dodika i sve ljude u Sarajevu da put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada".

 

- Da li će biti zainteresovani u Sarajevu, to je druga stvar. Srbija je zainteresovana jer bismo tako spojili Srbiju sa Hercegovinom, ali i Novi Pazar sa Sarajevom - naglasio je predsjednik Srbije.

 

Dodik je kazao da su entiteti nadležni za određivanje trase brze ceste, ali uz dogovor i saglasnost kojim će pravcem ići.

 

(nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook