Krvavi obračun kriminalaca na Cetinju

Izrešetan na ulici: Član zloglasne grupe Pink Panter promijenio ime, ali su ga kolege ipak pronašle!

Hronika24.10.17, 15:09h

Izrešetan na ulici: Član zloglasne grupe Pink Panter promijenio ime, ali su ga kolege ipak pronašle!
Lekić se, kako je saopšteno iz policije, sam javio Hitnoj pomoći na Cetinju, ali tom prilikom nije htio da kaže kako je zadobio povrede koje nisu opasne po život. Da li je Lekić ranjen ili se sam upucao, utvrdiće istraga, saopšteno je iz crnogorske policije

 

Cetinjanin Vladimir Lekić upucan je u noći između nedjelje i ponedjeljka u tom gradu, a kako pišu crnogorski mediji riječ je o pripadniku ozloglašene pljačkaške grupe "Pink Panter", javlja Blic.


Pucnjava se, prema nezvaničnim saznanjima, dogodila sat vremena nakon ponoći u Dečanskoj ulici, saznaje crnogorski portal CdM.


Lekić se, kako je saopšteno iz policije, sam javio Hitnoj pomoći na Cetinju, ali tom prilikom nije htio da kaže kako je zadobio povrede koje nisu opasne po život. Da li je Lekić ranjen ili se sam upucao, utvrdiće istraga, saopšteno je iz crnogorske policije.


U međuvremenu, Viša Državna tužiteljica Lepa Medenica rekla je medijima da je obaviještena da je jedno lice na Cetinju prijavilo da je neko pucao na njega dok je hodao, te da ga je metak pogodio u lijevu nogu.


Ranjeni Lekić nije imao kriminalni dosije u Crnoj Gori, ali je, prema nezvaničnim informacijama, povezivan sa internacionalnom pljačkaškom grupom “Pink Panteri”.


Naime, Lekić je u novembru 2010. godine osuđen na osam godina zatvora zbog učestvovanja u krađi nakita i satova vrijednih dva miliona eura, iz jedne zlatare u Frankfurtu u decembru 2003. godine.


Pljačku je izvršio sa još dva crnogorska državljanina koji se nalaze u zatvoru u Francuskoj.


Na suđenju je tvrdio da nije kriv, i da je u vrijeme pljačke  samo prolazio kroz Njemačku. Sudije su u presudi obrazložile da su Cetinjanina snimile nadzorne kamere iz te zlatare, te da se na snimku vidi da drži šrafciger prislonjen uz obraz prodavačice, dok su za to vrijeme njegovi saučesnici pljačkali radnju.


Vladimir je, prema policijskoj evidenciji, nedavno promijenio ime u Luka.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook