GS opleo po svima

Sprema se novi haos u BiH: Plenković i Čović gaze Šuškovim i Bobanovim stopama, a Dodik i Moskva...

Front24.10.17, 14:34h

Sprema se novi haos u BiH: Plenković i Čović gaze Šuškovim i Bobanovim stopama, a Dodik i Moskva...
Mi u GS-u smatramo isto tako da je SDA integralni dio plana i da kao ni HDZ želi izbjeći mirnu smjenu vlasti po svaku cijenu

 

Građanski savez (GS) smatra da su prijetnje Dragana Čovića i Andreja Plenkovića kako će nakon idućih izbora BiH biti kao Mostar konačna potvrda da Republika Hrvatska putem HDZ BiH želi izazvati haos u BiH. Naime, GS već više od godinu dana otvoreno govori da je Čovićev plan mostarizacije cijele zemlje s ciljem podjarmljivanja matematičke i građanske većine u BiH. Trebalo je preko godinu da svima u BiH postane jasno da smo u pravu i da Republika Hrvatska protiv BiH vodi specijalni rat u saradnji sa Miloradom Dodikom i njegovim sponzorima iz Moskve.

 

Mi u GS-u smatramo isto tako da je SDA integralni dio plana i da kao ni HDZ želi izbjeći mirnu smjenu vlasti po svaku cijenu. Ne bi bilo prvi put da SDA između potpune vlasti na komadiću BiH i države izabere vlast. SDA je to pokušala i 1993. godine kada su rijeke krvi tekle našom zemljom, ne postoji nijedan razlog da to ne učine i sada. Utoliko više što uškopljena budžetska opozicija čini sve što može da se ne zamjeri SDA i Bakiru Izetbegoviću u nadi da će im 2018. dati neke mrvice vlasti.

 

Odluka Ustavnog suda je nesretna i protivna temeljima Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava FBiH, ali je po svojoj prirodi tehničke naravi i može se primjeniti onako kako je već najavljeno: odlukom CIK-a da poštuje entitetske ustave. Prijetnje Dragana Čovića da „ne da Bog da Izborni zakon ne bude izmjenjen“ tako da on zauvijek bude član Predsjedništva BiH, a HDZ i njena stranačka pastva parazitira sa leđa matematičke većine u BiH. Sve što mi u GS-u možemo reći jeste: ne da Bog da Čović krene u ono što je naumio nakon izbora.

 

GS ne želi da laže građane BiH lažnom pričom o pomoći međunarodne zajednice jer iste neće biti. Naša sudbina je u našim rukama, kao što je uvijek i bila. Razumijemo da Bakir Izetbegović i sadašnje rukovodstvo SDA to ne razumije, jer su u najvećem broju uglavnom u pitanju pravi i moralni dezerteri – od trezora Centralne banke do Minhena – ali, niko nema pravo od matematičke većine građana BiH tražiti da budu roblje u svojoj zemlji.

 

SDA je tražila i dobila mandat naroda da napravi ustupke neoustaškm HDZ-u, poslije kojih će, kako su uvjeravali narod odnosi biti „relaksirani“. U rukama SDA je pravosuđe, policija i obavještajna služba. Ako kada za to dođe vrijeme, ne bude odgovora na separatizam i iredentizam koji podržava zvanični Zagreb, građani ove zemlje treba da znaju da je to zato što je SDA po običaju „dio tala“. U ovom konkretnom slučaju još od 1990. godine kada su vezali zastave sa ustašama i njihovim unucima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook