Acija kodnog naziva "Koverta"

U toku pretresi: Droga iz Holandije skrivana u kovertama i putem pošte dostavljana širom BiH

Hronika24.10.17, 14:24h

U toku pretresi: Droga iz Holandije skrivana u kovertama i putem pošte dostavljana širom BiH
Osobe lišene slobode sumnjiče se da su duži vremenski period, putem „dark weba“, iz Holandije naručivale pošiljke opojne droge "amfetamin", koja je skrivana u koverte i putem redovne pošte dostavljana u BiH

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva "Koverta" danas su na području Zenice slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su duži vremenski period, putem „dark weba“, iz Holandije naručivale pošiljke opojne droge "amfetamin", koja je skrivana u koverte i putem redovne pošte dostavljana u BiH.

 

U toku su pretresi objekata na tri lokacije na području Zenice. Do sada je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „amfetamin“, „speed“ i „ekstazi“, digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a ZDK.

 

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(Fena, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook