Srđan Puhalo/ Krvava bajka ili patuljci su krivi za sve

Snježana se '92. vratila korijenima, postala je Snežana... Njena bijela koža je dokaz da u njoj nema ni kapi turske krvi...


24.10.17, 11:27h

 

Frontal.ba

 

Iza sedam brda, iza sedam gora, u jednom malom mjestu pokraj Drine živjeli su Snježana i sedam patuljaka. Živjeli su skladno i mirno. Snježana se brinula o patuljcima, dok su oni po cijeli dan radili u rudniku i pazili na Snježanu. 

 

Onda je došla 1992. godina, Snježana je odlučila da raskrsti sa komunizmom i bratstvom i jedinstvom i vrati se svojim pravoslavnim korijenima. U krštenici je nestalo J, postala je Snežana, da kojim slučajem neko ne bi pomislio da je Hrvatica. Njena snježno bijela koža je bila dokaz da u njoj nema ni kapi turske krvi. Bila je to ljepota koju je veličala Biljana Plavšić. Napokon je mogla svima reći da je za kralja i otadžbinu. Sve češće je bila na mitinzima SDS-a, a sve manje u kolibi patuljaka. Patuljcima to nije smetalo, oni su radili u rudniku po cijeli dan i nije im bilo važno kako se ko zove, u šta vjeruje i kako se moli. Pod zemljom svi ljudi su isti. Onda je Snežana upoznala neke Šešeljevce i jednog dana se više nije vratila u kolibu. Patuljci su bili zabrinuti ali su s vremena na vrijeme čuli da je Snežana viđena u Vukovaru, Kninu, na Dubrovniku i Palama.

 

Njena snježno bijela koža je bila dokaz da u njoj nema ni kapi turske krvi. Bila je to ljepota koju je veličala Biljana Plavšić. Napokon je mogla svima reći da je za kralja i otadžbinu

 

Patuljci su bili tužni i ljuti, odlučili su da se osvete Srbima koji su im oteli Snježanu.

 

Godinama su skupljali kosti bošnjačkih boraca koji su poginuli u borbama sa Srbima, one koji su sebe sami ubijali, one koje je ubijao Naser Orić i sahranjivali ih u masovne grobnice koje su sami pravili.

 

I ne samo da su ih sahranjivali u masovne grobnice već su njihove kosti premještali s vremena na vrijeme u druge grobnice da bi taj zločin izgledao kao organizovan i planski.

 

I ne samo da su ih kopali u primarne, sekundarne i tercijarne grobnice, već su im ruke vezali žicom.

 

I ne samo da su ih kopali i ruke im vezali žicom, već su oni platili „Škorpionima“ da snimaju ubijanje Bošnjaka.

 

Godinama su skupljali kosti bošnjačkih boraca koji su poginuli u borbama sa Srbima, one koji su sebe sami ubijali, one koje je ubijao Naser Orić i sahranjivali ih u masovne grobnice koje su sami pravili

 

I ne samo da su ih kopali, vezali im ruke žicom, plaćali Srbima da snimaju sopstvene zločine, već oformili 10. diverzantski odred koji je ubijao Bošnjake na farmi Branjevo kod Zvornika.

 

I ne samo da su pravili primarne, sekundarne i tercijarne grobnice, vezali Bošnjacima ruke žicom, plaćali Srbima da snimaju sopstvene zločine, oformili 10. diverzantski odred već su osnovali i Tribunal u Hagu.

 

I ne samo to nego su neke Bošnjake sahranili u rudnik Sase, da ispadne da su ih Srbi namjerno sakrili tamo da se nikad ne pronađu.

 

Opasni su ti patuljci, braćo Srbi, i na sve spremni kada im se zamjeriš.

 

20. oktobra pojavila se informacija da je u rudniku Sase pronađena masovna grobnica sa tijelima Bošnjaka ubijenih 1992. godine i tu informaciju nije objavio nijedan medij u Republici Srpskoj.

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(Frontal.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!