Bez konačne odluke o novom selektoru

Nogometni savez BiH: Nije isključeno da Baždarević ostane na klupi A selekcije

Sport19.10.17, 16:51h

Nogometni savez BiH:  Nije isključeno da Baždarević ostane na klupi A selekcije
Generalni sekreta NSBiH Jasmin Baković istakao je nakon sjednice da je IO jednoglasno konstatovao da u kvalifikacjama za SP u Rusiji 2018. godine bh. reprezentacija nije ostavarila cilj
Na sjednica Izvršnog odbra (IO) Nogometnog saveza BiH danas u Sarajevu nije donesena konačna odluka o statusu dosadašnjeg selektora seniorske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

Generalni sekreta NSBiH Jasmin Baković istakao je nakon sjednice da je IO  jednoglasno konstatovao da u kvalifikacjama za SP u Rusiji 2018. godine bh. reprezentacija nije ostavarila cilj.- Ustanovljeno je da dosadašnjem selektoru Mehemedu Baždareviću istekao ugovor s odigravanjem posljednje utakmice u kvalifikacijama. Mi smo trenutno bez selektora A reprezentacije i zaključak koji jeste da se zadužuje Odbor za posredovanje i savjetovanje u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević i Seadom Kajtazom, uključujući i savjetinka za nogometna pitanja Zvjezdana Misimovića da do 1. novembra ove godine utvrde i definišu prijedlog za novog selektora koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na razmatranje - rekao je Baković.


Na pitanje da li postoji mogućnost da Baždarević ostane na klupi A selekcije, Baković je odgovorio da ništa nije isključeno.- Niko ne kaže da Baždarević ne može biti ponovo selektor. Ovoga puta nema konkursa sve je u rukama Odbora. Nikoga do danas od mogućih kandidata nismo kontaktirali niti je bilo ko nas zvao - naveo je.Naredna sjednica IO NSBiH zakazana je za 10. novembar.

 

(Fena/aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!