Politički sukob u RS-u

Dodik: Opozicija dobila pet miliona KM da ruši institucije RS do narednih izbora

Hronika19.10.17, 15:31h

Dodik: Opozicija dobila pet miliona KM da ruši institucije RS do narednih izbora
Ustvrdio je i da je jedan od ciljeva, koji je naveden u toj informaciji upravo ono što je tražio predsjednika SDS-a Vukota Govedarica, raspuštanje Narodne skupštine i da se pošalje vijest da ne funkcionišu institucije RS

 

Predsjendik RS-a Milorad Dodik tvrdi da je “iz relevantnih obavještajnih institucija u regionu, dobio informaciju u kojoj piše da pet miliona KM košta podrška destabilizaciji Narodne skupštine.

 

U toj informaciji, kako je naveo, stoji da će “opozicija će dobiti pet miliona KM, ako uspije s kontinuiranim aktivnostima rušenja institucija RS-a do narednih izbora”.

 

Ustvrdio je i da je jedan od ciljeva, koji je naveden u toj informaciji upravo ono što je tražio predsjednika SDS-a Vukota Govedarica, raspuštanje Narodne skupštine i da se pošalje vijest da ne funkcionišu institucije RS.

 

Ističući da opozicija ima pravo da izabere način djelovanja, dodao je da je vlast, prije dva dana, postupila dostojanstveno i politički hrabro kada je nastavila zasjedanje, iako je mogla narediti da predstavnici opozicije zbog nedoličnog ponašanja budu udaljeni iz zgrade parlamenta, javili su mediji u RS.

 

Ustvrdio je i "da je jasno ko je dao nalog opoziciji kako treba da se ponaša, jer je američka ambasada odmah reagirala te da se ambasadorica SAD-a u BiH treba da prestane da miješa u unutrašnje stvari u RS".

 

Dodik je ponovio tvrdnje da je "RS država, a ne BiH, koja je propala".

 

(Fena/aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!