nakon smjene na direktorskoj stolici preduzeća

Konaković: Očekujem velike rezultate od novog menadžmenta ViK-a, uposlenici su već marljiviji na terenu...

Front17.10.17, 12:02h

Konaković: Očekujem velike rezultate od novog menadžmenta ViK-a, uposlenici su već marljiviji na terenu...
Naime, Nadzorni odbor tog preduzeća sinoć je smijenio direktora Nezira Hadžića, a imenovao Azru Muzur za v.d. direktorice

 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je Feni da je redukcija vode u Kantonu Sarajevo najveći problem, ali da velike rezultate očekuje od novog menadžmenta preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

 

Naime, Nadzorni odbor tog preduzeća sinoć je smijenio direktora Nezira Hadžića, a imenovao Azru Muzur za v.d. direktorice.

 

Konaković je siguran da će novi menadžment, na tragu ideja i politika, sarađivati mnogo bolje kako bi se situacija u Kantonu popravila. Također je izrazio nadu da će usvojeni zaključci Vlade KS-a vrlo brzo dati konkretne rezultate te istaknuo da uposlenici ViK-a na terenu već rade bolje i marljivije u odnosu na prije nekoliko mjeseci.

 

- Završena je priča o nesaradnji menadžmenta ViK-a i Vlade KS-a, jer smo imali različite  stavove  - naglasio je premijer KS-a.

 

Konaković je dodao da je nemoguće sanirati vodovodnu mrežu ukoliko postoji 75 posto gubitaka, međutim, ukoliko bi se taj procent spustio na 50, građani Sarajeva ne bi imali redukcije vode.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook