ISPOVIJEST MAJKE/ UBILI SU MENE, UBILI SU NJU

Brutalno silovanje maloljetnice na Jadranu: Našli su je na plaži, tijelo crno od udaraca, usne bez kože...

Hronika15.10.17, 21:36h

Brutalno silovanje maloljetnice na Jadranu: Našli su je na plaži, tijelo crno od udaraca, usne bez kože...
Te večeri našli su je kako plače na plaži i uneređena tetura pod utjecajem alkohola. Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla vratiti se kući

 

 


Tijelo joj je bilo crno od udaraca, usne bez kože i tragovi na vratu od gušenja, rekla je majka tad 17-godišnje djevojke koju su petorica grupno silovala u Zadru u novembru 2013.


Te večeri našli su je kako plače na plaži i uneređena tetura pod utjecajem alkohola. Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla vratiti se kući, piše 24sata.hr.


Odjeća joj je bila iskidana. Njen oslabljeni otpor skršen je fizičkom nadmoći petorice silovatelja, pripadnika zadarske varijante “zlatne mladeži”, koji su se doslovno iživljavali nad njom. Presuda protiv njih postala je pravomoćna. 

 

Petorica grupnih silovatelja tad su imala 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan je osuđen na tri godine zatvora, jedan na godinu i pol, treći je osuđen uvjetno na godinu zatvora s rokom kušnje od pet godina. Ostaloj dvojici maloljetnika Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćne presude Županijskog suda u Zadru, odnosno pridržaj maloljetničkog zatvora, što znači da će im naknadno izreći kaznu maloljetničkog zatvora ako u tri godine počine novo kazneno djelo. 


Prema presudi, nakon što su je silovali, sva petorica ostavili su je izmrcvarenu na plaži.


- Tad gotovo da je bila manje u šoku nego danas. Kako vrijeme prolazi, shvaća koliko joj je to zapečatilo život i da mora za sve uložiti dvostruki napor kako bi se pomakla. Svaki put kad se malo digne, opet padne, a dolazak u Zadar, priče, pogledi i strah od susreta s njima, bacaju je nazad. Nažalost, znali su se sresti u gradu. Oni se prave da je ne poznaju, a tako i ona, ali rana se svaki put iznova otvori i boli - kaže majka za 24sata.hr. 


Ističe da njena kći, koliko god izgledala ili djelovala dobro, to nije.


- Kod nas su tuga, čemer i jad te stalna borba s vjetrenjačama već četiri godine. Ja sam tu noć umrla i teško da ću se ikad više vratiti životu bez obzira na to što samo svojima pokazujem suze. Izgubila sam kosu, a ankilozan, vrsta artritisa, od stresa mi je proradio te mi je od silnog povraćanja pucala opna, tako da sam je operisala šest puta dosad. Sve mi se vraća kad pričam o tome - kaže žrtvina majka.


Majka kaže i da ne želi o tome puno pričati jer samo produžuje agoniju.


- Ja se njih ne bojim. Oni su uništili naš život, a ne mi njihov. A na kraju smo mi te koje smo morale otići iz grada kao zločinci. Nama je zdravlje stradalo - kaže majka, koja je napisala i potresan post na zatvorenoj grupi “Mame iz Zadra” na Facebooku.


“Moja starija kći je prije nepune četiri godine silovana i pretučena na plaži Kolovare od pet monstruma iz Pridrage. Život su joj iz hira pretvorili u pakao. Nakon duge borbe, jučer je sve završilo. Vrhovni sud je odlučio da su krivi. Kazne su im minimalne, ali meni kao majci nije to ni bitno. Oni će tek naučiti i shvatiti što su napravili mom ditetu kad dođu na sud pravde, a to je Božji. Htjela sam vam reći da vam djeca žive među pet silovatelja koji slobodno šeću gradom, htjela sam vam reći da pričate sa svojom djecom jer, ne daj Bože, sutra mogu biti na mjestu moje kćeri. Naučite ih da život nisu pink naočale.”


Napisala je i da nije istina da je kći s njima prije toga pila niti da je bila djevojka jednog od njih. Bila je na rođendanu i tamo je popila prije nego što je naletjela na pet mladića koji su je nemoćnu od alkohola redom silovali. Također, više ne može čuti komentar: “Mlada je, proći će je”.

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!