Danas opći štrajk u Kataloniji

Zaposleni neće na posao, Barcelona otkazala treninge!

Hronika03.10.17, 09:13h

Zaposleni neće na posao, Barcelona otkazala treninge!
FC Barcelona pridružuje se štrajku za demokraciju i zato će klub u utorak biti zatvoren

 

Katalonija se naveliko sprema za opći štrajk najavljen za danas kako bi još jednom pokazala nezadovoljstvo brutalnostima španske policije tokom nedjeljnog referenduma za nezavisnost te autonomne pokrajine, zbog čega je ozlijeđeno oko 900 ljudi.

 

Očekuje se kako brojni zaposleni danas neće doći na posao, a vrata će zatvoriti i najpoznatiji katalonski brend - FC Barcelona.

 

"FC Barcelona pridružuje se štrajku za demokraciju i zato će klub u utorak biti zatvoren. Nijedna od profesionalnih ekipa ili mlađih kategorija neće trenirati - neće se moći ni obići stadion ni muzej kluba", saopćila je "blaugrana".

 

Camp Nou je u nedjelju postao prvi stadion na kojem se u 89-godišnjoj povijesti La Lige jedna utakmica od početka do kraja odigrala bez gledatelja, nakon prijetnji vodstva lige kako će klubu oduzeti šest bodova odbije li odigrati zakazanu utakmicu protiv Las Palmasa.

 

- Tražit ćemo objašnjenja jer je neshvatljivo da se nisu složili odgoditi utakmicu. Ići ćemo s tim do kraja i bit će posljedica - poručio je predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu.

 

(24.sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook