Brza reakcija nadležnih na revolt građana

Hitno uklonjen grafit 'Dvorana Goran Čengić'

Hronika28.09.17, 14:16h

Hitno uklonjen grafit  'Dvorana Goran Čengić'
​​Nevladina organizacija 'Gariwo' posthumno je dodijelila priznanje Goranu Čengiću za građansku hrabrost. Sarajevo, grad u kojem se Goran rodio nikada mu se nije odužilo za ljudskost koju je pokazao

 

Na objektu sportske dvorane Grbavica u općini Novo Sarajevo jutros su osvanuli grafiti "Dvorana Goran Čengić" koji su u poslijepodnevnim satima uklonjeni, objavio je N1.

 

Grafiti su izazvali podijeljena mišljenja među gađanima Sarajeva nakon što je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo odlučeno da sportska dvorana na Grbavici nosi ime po ovoj općini, a ne po Goranu Čengiću koji je 1992. godine stradao na Grbavici  kada je pokušao spasiti komšiju Husniju Ćerimagića. Odluka je donesena sa ukupno 17 glasova "za", 12 "protiv" i jednim suzdržanim.

 

 Prijedlog vijećnika Naše stranke, SDP-a, Građanskog saveza i Demokratske fronte bio je da se ovaj objekat za sport i rekreaciju zove "Goran Čengić".

 

Još od 2008. godine postoji prijedlog da se dvorana imenuje po Goranu Čengiću, poznatom sarajevskok rukometašu. U ratu je pokušao spasiti komšiju, no obojicu je te ratne 1992 godine na Grbavici ubio Veselin Vlahović Batko.

 

​​Nevladina organizacija “Gariwo” posthumno je dodijelila priznanje Goranu Čengiću za građansku hrabrost. Sarajevo, grad u kojem se Goran rodio nikada mu se nije odužilo za ljudskost koju je pokazao.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook