VIDEO/ OBOLJELA ZBOG GREŠKE LJEKARA

Priča mlade Tuzlanke: Dr. Gavrankapetanović me je spasio, da njega nije bilo, moj život danas bio bi okončan...

Hronika23.09.17, 20:56h

Priča mlade Tuzlanke: Dr. Gavrankapetanović me je spasio, da njega nije bilo, moj život danas bio bi okončan...
- Da nije bilo njega, moj život danas bi bio okončan... I danas kada se toga sjetim, sva se naježim, kaže Adna Memić koja je za RTV7 Tuzla ispričala priču o sebi i onima koji su joj pomogli da danas živi

 

 

Adna Memić je dvadesetjednogodišnja djevojka iz Tuzle, koja je bolesna od rođenja. Bori se sa cerebralnom paralizom od koje je, kako sama kaže, greškom doktora oboljela prilikom rođenja kada joj je pupčana vrpca presječena nesteriliziranim makazama.


Zbog toga je dobila mengitis, usljed koga je oboljela od cerebralne paralize.  Na teškom putu borbe za svoj život i mogućnost da stane na vlastite noge, u njenom životu ključnu ulogu odigrao je dr. Ismet Gavrankapetanović, za koga kaže da joj je pomogao da krene dalje u životu i nastavi borbu.


- Da nije bilo njega, moj život danas bi bio okončan... I danas kada se toga sjetim, sva se naježim, kaže Adna koja je za RTV7 Tuzla ispričala priču o sebi i onima koji su joj pomogli da danas živi.  


Sada je ona studentica druge godine Edukacijsko rehabilitacijskog  fakulteta UNTZ. Poput svojih vršnjakinja piše pjesme, novele, hoda, teško, ali ipak svojim nogama... Ovo je njena priča:

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook