satira na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Damir Nikšić lansirao novi pozdrav za BiH: Nekad je bilo 'znaš li đe ćeš', a danas...

Hronika23.09.17, 16:33h

Damir Nikšić lansirao novi pozdrav za BiH: Nekad je bilo 'znaš li đe ćeš', a danas...
Satiričar i konceptualni umjetnik iz Sarajeva Damir Nikšić, danas je na panel diskusiji u Rovinju, kroz satiru komentarisao stari i stereotipni vic "da su Bosanci i Hercegovci glupi"

 


News direktori N1 televizije danas učestvuju na panelu u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju, a njihovi gosti su im najpopularniji satiričari regije.


Gost panela je i Damir Nikšić, satiričar i konceptualni umjetnik iz Sarajeva. Nikšić je kroz satiru komentarisao stari i stereotipni vic "da su Bosanci i Hercegovci glupi".


"Mi da smo pametni, mi bismo davno iskoristili svoju glupost. Mi da smo pametni, znali bi da budemo glupi i izađemo iz ormara i kažemo to. Šta fali što sam ja glup, hoćeš me to sad diskriminirati? Jel' to ja ne mogu biti direktor ili predsjednik samo zato što sam glup? Mi smo se u suštini izborili za prava glupih u čitavom svijetu. Mi bismo mogli otvoriti Svjetsku akademiju gluposti, znam prepoznati glupog čovjeka kada ga vidim", kazao je Nikšić.


Još je komentarisao koji bi bio najbolji pozdrav za BiH.


"Stari bosanski pozdrav bi bio "Znaš li đe ćeš". Tako se ljudi pozdravljaju, samo neoficijelno. To bi možda trebao biti regionalni pozdrav: Znatel' đe ćete?".

 

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook