prvi kongres stranke

Izabrano rukovodstvo GS-a: Predsjednik Nihad Čolpa, Uvaženi član Političkog savjeta Abdulah Sidran...

Front10.09.17, 11:58h

Izabrano rukovodstvo GS-a: Predsjednik Nihad Čolpa, Uvaženi član Političkog savjeta Abdulah Sidran...
Elma Karišik imenovana je za predsjednicu Glavnog odbora Građanskog saveza. Uvaženi član Političkog savjeta GS-a postao je akademik Abdulah Sidran

 

Na prvom Kongresu Građanskog saveza (GS) izabrano je rukovodstvo i usvojena Deklaracija o principima djelovanja GS-a "Novi ljudi za novo doba".

 

Za predsjednika Saveza imenovan je Nihad Čolpa, a za potpredsjednike Nuko Grebović, Ilda Alibegović, Samir Arnautović i Goran Dostić.

 

Generalni sekretar je Ozren Blagovčanin, dok je međunarodni sekretar Nedžad Džudža.  

 

Elma Karišik imenovana je za predsjednicu Glavnog odbora Građanskog saveza. Uvaženi član Političkog savjeta GS-a postao je akademik Abdulah Sidran.

 

Članovi saveza su svjesni da je politika vladajućih nacionalnih stranaka kreirala društvo etničkih podjela, mržnje, sukoba i diskriminacije, te su, kako su istakli, odlučno krenuli u radikalne promjene prihvatajući principe kao što su: BiH kao građanska država, sveobuhvatna i uspješna privatizacija jer jedino uz oduzimanje mogućnosti vladajućim strankama da preko državnih firmi kontrolišu privredni život, moguće je uspostaviti zdravu i snažnu tržišnu ekonomiju u BiH.

 

Također jedan od principa je "moderna Bosna i Hercegovina integrirana u zapadni društveno-politički poredak i utemeljena na najvišim vrijednostima zapadne civilizacije", saopćio je Građanski savez.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook