zbog klevete

Sanela Jenkins tuži srbijanski portal: 'Jasno mi je da nisam omiljena zbog svega što radim za napaćenu Bosnu, ali...'

Showbizz07.09.17, 15:02h

Sanela Jenkins tuži srbijanski portal: 'Jasno mi je da nisam omiljena zbog svega što radim za napaćenu Bosnu, ali...'
I dalje ću ići svojim putem, i pored pokušaja diskreditacije moje ličnosti, naglašava Sanela

 

Poznata Bosanka Sanela Jenkins, nakon duže pauze, ponovo se oglasila u javnosti, ovaj put najavljujući pokretanje tužbe za neosnovanu klevetu pokrenutu od strane srbijanskog portala Blic.rs. Naime, ovaj portal je, ne provjeravajući bilo kakve informacije iznio u javnost degutantne i lažne navode koje na najprizemniji način blate ličnost Sanele Jenkins.


Iako je često puta prelazila preko pisanja određenih medija, ovaj put Sanela je odlučila krenuti u pravnu bitku- piše Oslobodjenje

 

- Meni je jasno da nisam omiljena određenim političkim krugovima pa i medijima zbog svega što sam uradila za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i njeno napaćeno stanovništvo, ali ovakve stvari nisam htjela da trpim, kaže Sanela.


- Nikada nisam gledala ko se kako zove, ni koje je boje kože, niti kako se Bogu moli, jer sam odrastala i učena da poštujem tuđe i drugačije. Pomagala sam u Bosni, Sudanu, Haitiju, Srbiji i diljem svijeta, gdje god sam mogla. Korisnici moje pomoći su bili stanovnici Afrike, Amerike, Balkana ne gledajući rasnu, nacionalnu niti vjersku pripadnost, jer su to uvijek bili ljudi koji su patili. Pravda mi je bila imperativ i ostaće tako, bez obzira na one koji bi da me zaustave u tome. Neće moći tako lako, bez obzira šta pisali, dodaje Sanela.

 

sanle-ajenkins-2


 
Kako je istakla, svjesna je da se ponovo na Balkanu pozicioniraju određeni politički centri, misleći da je došlo vrijeme da se ponovo prekroje granice i dalje oslabi Bosna i destabilizuje region.

 

- Znam da sam djelom i zbog toga na meti određenih medija, ali ja ću i dalje ići svojim putem, i pored pokušaja diskreditascije moje ličnosti, naglašava Sanela.


- Sretna sam da je Crna Gora ušla u NATO, a tu su već Slovenija, Hrvatska i Albanija. Uvjerena sam da će i Bosna i Hercegovina, bez obzira na poteškoće i pritiske, prebroditi trenutno stanje i dalje učvršćivati svoju međunarodnu poziciju. Pomno sve pratim i dalje ću raditi za dobrobit svoje države i svih njenih naroda, ističe za kraj Sanela Jenkins.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook