povodom zajedničke deklaracije srbije i rs

Sejfudin Tokić: Dolazak Vućića u Sarajevo sa ovakvom politikom očiti je pokušaj prizivanja novih ratova na Balkanu!

Front06.09.17, 18:21h

Sejfudin Tokić: Dolazak Vućića u Sarajevo sa ovakvom politikom očiti je pokušaj prizivanja novih ratova na Balkanu!
Bošnjački pokret poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira da u skladu s obavezama i mandatom reaguju na ovaj očiti pokušaj prizivanja novih sukoba i ratova na Balkanu - saopćio je predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić u povodu posjete predsjednika Srbije BiH



Sastankom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom, na kojem je objavljen plan potpisivanja zajedničke deklaracije Srbije i RS o "zajedničkom objedinjenom nacionalnom djelovanju i minimumu nacionalnih principa", Srbija je drastično prekšila Dejtonski mirovni sporazum, smatra predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, dodajući da je susjedna država ušla u proces destabilizacije mira u BiH i ukupno u regionu.

 

Ovakvim djelovanjem, smatra Tokić, teritorija jednog entiteta pokušava se tretirati kao ekskluzivno "samo srpska" i predstaviti kao "nova srpska država, koja će navodno zajedno sa Srbijom brinuti o položaju srpskog naroda u svim državama regiona".

 

- Dolazak Vučića s ovakvom politikom u Sarajevo nije ništa drugo nego najava njegovog učešće u novoj agresiji na BiH, njen državni suverenitet i teritorijalni integritet. Bošnjački pokret poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira da u skladu s obavezama i mandatom reaguju na ovaj očiti pokušaj prizivanja novih sukoba i ratova na Balkanu - saopćio je predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić u povodu posjete predsjednika Srbije Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook