SAMER REŠIDAT/ ZAR NAM JE OVO BUDUĆNOST

Vode uredno nestaje u 22 sata, a glavna vodovodna cijev pušta na sve strane: Kada vidite ove slike, sve će vam biti jasno!

Hronika29.08.17, 15:27h

Vode uredno nestaje u 22 sata, a glavna vodovodna cijev pušta na sve strane: Kada vidite ove slike, sve će vam biti jasno!
Svi znaju da se gradska vodovodna mreža nalazi u nedopustivo lošem stanju, ali kada pogledate ove fotografije, imat ćete mnogo više razloga za bijes

 

Redukcija vode u glavnom gradu BiH sve njegove građane lagano dovodi do ludila, a najgora u svemu je spoznaja da vode ima dovoljno i da bi snabdijevanje Sarajlija ovom elememtarnom potrebom, uprkos nedostatku padavina, moglo fukncionisati bez problema.


Naravno, svi znaju i da se gradska vodovodna mreža nalazi u nedopustivo lošem stanju, ali kada pogledate ove fotografije, imat ćete mnogo više razloga za bijes.


Fotografije je na svom FB profilu objavio Samer Rešidat, direktor turističke agencije Sol Azur i bivši ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, uz sljedeće pojašnjenje:  


Uredno u 22:00 nestalo je vode. Prije nekoliko dana sam bio na Ilidži i ispod mosta ugledah glavnu vodovodnu cijev (slika 1 ), koja zbog svojih rupa pušta na sve strane.

 

voda-suplje-cijevi

 

Slika 2 prikazuje sanaciju vodovodne mreže od strane stručnih ljudi na istoj vodovodnoj cijevi! Sa ove dvije slike da se lako zaključiti kakva nam je budućnost vodovodne mreže, a isto tako kako se saniraju kvarovi na puknutim cijevima! Tražili smo, evo nam ga ili politički rečeno "obećano - ispunjeno", zapisao je Rešidat

 

voda-zacepljena-cijev


Pa vi, dragi građani, i dalje plaćajte enormno visoke račune za vodu (koje nema!)...

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook