FOTO&VIDEO/ Pet hiljada stolica, sauna, bife, wellness, fitness centar...

Pogledajte kako će grandiozno izgledati stadion Grbavica, kad bude završena južna tribina

Sport24.08.17, 17:29h

Pogledajte kako će grandiozno izgledati stadion Grbavica, kad bude završena južna tribina
Izgradnja tribine će koštati 5.500.000 KM, a klub je u stanju da učestvuje s 30 posto od tog iznosa, dok ostatak namjerava obezbijediti kroj projekte i partnerstva



Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar predstavili su danas na vanrednoj konferenciji za medije projekt izgradnje južne tribine stadiona Grbavica.

 


 

Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar Senad Misimović naglasio je da se uprava kluba obavezala nastaviti gradnju stadiona.

Pet hiljada mjesta, 902 m2 poslovnih prostora


Buduća južna tribina će imati kapacitet od 5.000 preklopnih stolica. Tribina će od linije terena biti udaljena samo 7,5 metara, a prilaz na tribinu će biti moguć sa dvije strane, istočne i zapadne. Također, postojat će i evakuacijski izlaz na Tranzit.

 

U sklopu tribine bit će izgrađeno i 902 m2 poslovnih prostora, tačnije bife (222 m2), sauna (25 m2), te wellness i fitness centar (655 m2) koji će koristiti sve selekcije FK Željezničar, ali će također koristiti i u komercijalnom obliku.


- Želimo poručiti našim navijačima da projekt gradnje južne tribine stadiona Grbavica počinje. Stvorili smo sve preduslove, a jučer smo predali zahtjev za urbanističku saglasnost. Kada taj proces bude završen mi ćemo biti u prilici pristupiti nastavku gradnje stadiona - rekao je Misimović i dodao da se uprava mogla odlučiti za jeftiniju varijantu tribine, ali da bi se to kosilo s vizijom kluba. 
 

Izgradnja tribine će koštati 5.500.000 KM, a klub je u stanju da učestvuje s 30 posto od tog iznosa, dok ostatak namjerava obezbijediti kroj projekte i partnerstva.


- Spremni smo biti partner svim institucijama. Održivost partnerstva temeljimo na činjenici da smo sportski kolektiv koji je platio najviše poreza, 1.509.000 KM, i na temelju održivog poslovanja. Došli smo u situaciju da kandidujemo klub i zatražimo partnerstvo u gradnji stadiona Grbavica koji će biti korišten za sve selekcije kluba, a moguće i za sve reprezentativne selekcije - objasnio je predsjednik Nadzornog odbora.  
 

Kako je kazao, učešće u projektu obećala je Općina Novo Sarajevo, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je rekao da će učestvovati, a pregovori će biti obavljeni i s Nogometnim savezom BiH. Ponovo će biti pokrenut projekt prodaje desetogodišnjih ulaznica. 

 

stadion-grbavica-projekt-1

- Cilj je da svaki navijač bude dio projekta, da mogu kupiti na rate, da budu svoji na svom. Samo stolice za južnu tribinu koštaju šest puta više jer su na preklop. Za naše sponzore smo predvidjeli platinaste, zlatne i bronzane plakete. Stadion bi u konačnici trebao imati 20.000 sjedećih mjesta, što garantira održivost kluba - naglašava Misimović.

 

stadion-grbavica-juzna-tribina
 

Željezničar će u narednom periodu početi i radove na uređenju sjeverne tribine, a Misimović dodaje da sve ove infrastrukturne radove mora pratiti i sportski segment kluba.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook