Predsjednik RS-a poručio

Dodik: Ako može Alija Izetbegović da ima taj film, onda treba biti snimljen film i o Radovanu Karadžiću

Front14.08.17, 08:00h

Dodik: Ako može Alija Izetbegović da ima taj film, onda treba biti snimljen film i o Radovanu Karadžiću
Predsjednik Republike Srpske je dodao da Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je politika Alije Izetbegovića bila politika smrti za mnoge Srbe, politika muslimanskog nacionalizma i ekspanzionizma na ovim prostorima, i da je snimanje filma o njegovom životu samo način da se opere njegova biografija.


"Imajući u vidu sve to i činjenicu da je Aliju Izetbegović, kako je saopštio Haški tribunal na dan njegove smrti, samo smrt spriječila da završi u Haškom tribunalu i odgovara za zločine, ovo vidimo kao način da se opere njegova biografija", rekao je Dodik, a prenosi Srna.


Predsjednik Republike Srpske je dodao da Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda.
Dodik je rekao da Vlada treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen.


"Ako može Alija Izetbegović da ima taj film uz asistenciju sina Bakira onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi", zaključio je Dodik.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook