GRADONAČELNIK O 23. SFF-U

Pozdravni govor Abdulaha Skake: Hvala vam što nas svojim znanjem, trudom i zalaganjem činite sretnim građanima Sarajeva

Kultura12.08.17, 21:05h

Pozdravni govor Abdulaha Skake: Hvala vam što nas svojim znanjem, trudom i zalaganjem činite sretnim građanima Sarajeva
Grad Sarajevo uživa ulogu sjajnog domaćina i lično mi predstavlja iznimno zadovoljstvo biti domaćin grada koji ima SFF, poručio je gradonačelnik


 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je poruku dobrodošlice svim sudionicima 23. Sarajevo Film Festivala, ali i građanima, prijateljima grada, gostima, turistima, poštivaocima filma i zaljubljenicima SFF-a koji ovih dana borave u Sarajevu.

- Raskoš talenta i znanja utemeljen je duboko u korijenima naših predaka, građana grada, domaćina SFF koji otvaraju srce prema svim dobronamjernicima i znalcima. Višedecenijska kulturna tradicija ovog grada daje mi za pravo da vjerujem da će i ovaj festival ostaviti duboko smislene vizije na svakog pojedinca, a kulturološki gledano nastaviti postavljati standarde koji će biti uzor svim svjetskim filmskim tokovima. Grad Sarajevo uživa ulogu sjajnog domaćina i lično mi predstavlja iznimno zadovoljstvo biti domaćin grada koji ima SFF. Stoga najveću zahvalnost i čestitku adresiram na tim SFF-a, na čelu sa direktorom festivala Mirom Purivatrom. Hvala vam što nas svojim znanjem, trudom i zalaganjem činite sretnim građanima grada Sarajeva koji će narednih sedam dana biti epicentar filmske produkcije. Dobodošli u Sarajevo, grad filma. Uživajte - ističe se u poruci gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake. 


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook