ljetne gužve

Ovi granični prelazi su pravi 'test za živce': Evo gdje ćete stajati i po dva sata

Hronika10.08.17, 17:36h

Ovi granični prelazi su pravi 'test za živce': Evo gdje ćete stajati i po dva sata
Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja

 

I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 u Tarčinu (na uključenju na A-1), zbog čega je saobraćanje otežano.  

 

Zbog izrazito visokih temperatura u dnevnim satima, vozačima se skreće pažnja da tokom dužih putovanja prave češće pauze, a prije napuštanja vozila da ugase rashladne uređaje kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zrala.

 

Upozorava se na blizinu požara na dionici Baraći - prijevoj Mlinište (M-15 Mrkonjić Grad-Glamoč). Također, skreće se pažnja na izlaske divljih konja na prijevoju Borova Glava (M-16 Livno-Šuica).

 

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. 

 

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do 60 minuta.

 

Na GP Ivanica na ulazu u BiH čeka se do dva sata, a na izlazu oko 45 minuta. Na GP Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook