Suđenje za ubistvo Edite Malkoč i Selme Agić

Svjedok potvrdio: Jasmin Sefić me je nazvao i rekao da je Sanjin ubio djevojku

Hronika07.08.17, 12:21h

Svjedok potvrdio: Jasmin Sefić me je nazvao i rekao da je Sanjin ubio djevojku
Svjedokinja Ernagić Anesa svjedočila je u svojstvu očevica, pri čemu je nekoliko puta potvrdila da je na mjestu nesreće bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake

 

Na suđenju u slučaju Sefić u Kantonalnom sudu u Sarajevu u ponedjeljak su saslušana četiri svjedoka - Malkoč Enes i Agić Amir, kao oštećeni u slučaju, te Ernagić Anesa i Redžić Muamer.

 

Očevi nastradalih djevojaka, Edite Malkoč i Selme Agić, tražili su neuropsihijatrijsko vještačenje njihovih porodica kako bi se pokazalo u kojem stanju se nalaze.

 

Agić Amir, otac nastradale Selme u obraćanju Sudu kazao je kako mu nije jasno zašto opet svjedoči te je pitao ko će biti sankcionisan za činjenicu da proces ide ispočetka. Kazao je kako njegova porodica trpi nesnosnu bol.

 

Redžić Muamer, policijski službenik zaposlen u Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) svjedočio je kako ga je Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića, telefonski pozvao i zatražio pomoć jer je njegov sin Sanjin ubio djevojku. Redžić je u svjedočenju naveo kako je savjetovao Jasmina Sefića da Sanjina odvede i preda u policijsku stanicu, nakon čega je informisao Policijsku Upravu Centar o ovom razgovoru. Sanjin Sefić je Redžiću postavio pitanje da li je tačno da je Redžić nekoliko puta posjetio porodicu Sefić u njihovoj kući te im jednom prilikom posudio lični automobil, na šta je Redžić odgovorio potvrdno.

 

Svjedokinja Ernagić Anesa svjedočila je u svojstvu očevica, pri čemu je nekoliko puta potvrdila da je na mjestu nesreće bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

 

Predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović upozorio je optuženu Saru Sefić da će je odstraniti sa suđenja i kazniti ako se nastavi neprikladno ponašati zato što se smijala za vrijeme svjedočenja Anese Ernagić i dobacivala osobama u publici.

 

Podsjećamo, na prošlom ročištu održanom 17. jula predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorić donio je odluku da glavni pretres počinje iznova zbog isteka vremenskog roka od mjesec dana između dva ročišta.

 

Naredno saslušanje zakazano je za 4. septembar gdje će biti saslušano devet svjedoka.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook