Optužio OSA-u da je 'megafon jedne političke partije'

Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu

Front31.07.17, 13:05h

Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu
Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama

 

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić obavijestio je Kolegij ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine. 


- Shodno zaključku Izvršnog komiteta SNSD-a da se podnese ostavka u svim komisijama i odborima oba doma Parlamentarne skupštine, ja sam putem Kluba poslanika poslao danas obavještenje kolegiju Predstavničkog doma da podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine - rekao je Špirić Srni. 


Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj u srijedu, 26. jula, smijenio je Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, nakon čega je srpski delegat u Domu naroda Sredoje Nović iz SNSD-a obavijestio Kolegij Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u ovoj Komisiji. 


Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta optužio je OSA-u da je "megafon jedne političke partije".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook