ko ima pravo na ovaj grad

Ogorčenje iz BPS-a: A gdje su Bošnjaci na novom grbu Banjaluke? Je li to samo srpski grad?!

Front21.07.17, 11:46h

Ogorčenje iz BPS-a: A gdje su Bošnjaci na novom grbu Banjaluke? Je li to samo srpski grad?!
- Mi u BPS-u smatramo da grba Banja Luke kakvog je usvojila skupština ovog grada, negira historiju Bošnjaka ovog grada, njihovu historijsku i kulturnu zaostavštinu i, na kraju, upućuje poruku da je to danas srpski grad u kojem Bošnjaci nisu dobro došli" - izjavio je član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović

 

 

Povodom usvajanja novog grba grada Banja Luke, BPS smatra da ovakvo rješenje je potpuno jednonacionalno obojeno i predstavlja samo jedan, srpski narod te negira prisustvo ostalih i njihovo pravo na ovaj grad - smatra Predsjeništvo BPS-a.

 

banjaluka-novi-grb-aa


"Mi u BPS-u smatramo da grba Banja Luke kakvog je usvojila skupština ovog grada, negira historiju Bošnjaka ovog grada, njihovu historijsku i kulturnu zaostavštinu i, na kraju, upućuje poruku da je to danas srpski grad u kojem Bošnjaci nisu dobro došli" - izjavio je član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović ispred ove stranke.


"Ovo je nastavak srbizacije i jednonacionalizacije ovog entiteta. Također, ovo je put u onemgućavanje povratka na trajan način i ovo su vrlo opasni, politički i ideološki procesi koje, očito, niko ne zaustavlja u našoj državi" zaključio je Semir Halilović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook