POBJEDA ŠKOTA OD 0:2

Aberdeen bolji na Pecari: I Široki Brijeg ispao iz Evropske lige

Sport21.07.17, 08:05h

Aberdeen bolji na Pecari: I Široki Brijeg ispao iz Evropske lige
Široki je tako zaustavljen već na drugoj europskoj prepreci, a Bosna i Hercegovina je i prije kraja srpnja ostala bez svih predstavnika u europskim natjecanjima

 

 

Nogometaši Širokog Brijega nisu uspjeli izboriti treće pretkolo Europske lige, nakon što ih je na Pecari porazio škotski predstavnik Aberdeen rezultatom 2:0 (prva utakmica završila je bez pobjednika 1:1).

 

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena bitka, uglavnom na sredini terena, i niti jedna momčad nije stvorila ozbiljniju priliku pred protivničkim golom.

 

Široki je zabilježio dvije poluprilike, u 4. minuti Ivan Krstanović je šutirao pored gola, a u 23. Luka Begonja je bio u dobroj poziciji, ali je s ruba kaznenog prostora šutirao ravno u gostujućeg vratara.

 

Na drugoj strani Aberdeen nije niti jednom ozbiljnije zaprijetio čuvaru mreže Širokog Luki Bilobrku.

 

U nastavku Aberdeen je otvorenije krenuo ka golu Širokog. U 62. minuti sjajnu priliku ima Ryan Christie, ali njegov šut glavom odlazi pored gola. Samo minutu kasnije u sličnoj je situaciji Andrew Considine, no i on je neprecizan.

 

U jeku škotskih napada, u 69. minuti, Široki je propustio svoju najbolju šansu. Krstanović je pokušao kontranapad svoje momčadi okončati škaricama, no njegov pokušaj sjajno je obranio golman Joe Lewis.

 

Pritisak Aberdeena nagrađen je u 72. minuti kada Christie proigrava Grega Stewarta, a ovaj u situaciji jedan na jedan prizemnom loptom pogađa suprotni kut vratara Bilobrka za vodstvo gostiju.

 

Nogometaši Gorana Sablića nisu se oporavili od šoka, a šest minuta kasnije već je 2:0. Strijelac Christie gura u šansu Garyja Mackaya-Stevena koji s desetak metara iskosa pogađa za potvrdu pobjede i prolazak škotske momčadi.

 

Široki je tako zaustavljen već na drugoj europskoj prepreci, a Bosna i Hercegovina je i prije kraja srpnja ostala bez svih predstavnika u europskim natjecanjima.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook