Dragan Mektić na konferenciji za novinare

Prije mjesec dana smo spriječili dva teroristička napada u BiH!

Front17.07.17, 13:35h

Prije mjesec dana smo spriječili dva teroristička napada u BiH!
Neki dan se vraćam, putovao sam kroz Srbiju, stao sam na benzinsku pumpu. Vidim list Informer, moja slika. Kad Dževad Galijašević govori kako je u Mektićevom kabinetu pripadnik odreda El Mudžahid, kazao je Mektić

 

RTRS je prije nekoliko dana objavio da je izvjesni Adnan Dlakić, savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH, bivši pripadnik brigade "El Mudžahid". Tim povodom oglasio se i sam ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je demantovao navode RTRS-a i Dževada Galijaševića.

 

"Izašlo je na vidjelo lopovluk, kukavičluk, patološka mržnja, vidite da se raspadaju od svega toga. Vrti se već danima informacija kako je izvjesni Adnan Dlakić pripadnik brigade "El Mudžahid", savjetnik ministra Dragana Mektića. I onda se pojavljuje Dževad Galijašević. Ekspert za bezbjednost, terorizam, sigurnost i za krizne situacije. On kaže da Adnan Dlakić vodi glavnu riječ u kabinetu ministra Mektića. Mi imamo Adnana Dlakića, zaposlenog u Ministarstvu, ali to nije taj. Zamijenili su identitet. Opljuvali i osramotili čovjeka, koji je početkom '90-tih imao 10 godina", naveo je Mektić.

 

Kako je kazao, "uhvatili su teroristu od 10 godina u kabinetu ministra".

 

"Postoji još jedna osoba, ali ta nema veze sa ministarstvom. Kako ih nije sramota, kako da isprave ljagu koju su nanijeli njemu i njegovoj porodici. On nema veze sa tom osobom koju oni pominju. Neće zato što je patološka mržnja i paranoja", naveo je Mektić.

 

"Neki dan se vraćam, putovao sam kroz Srbiju, stao sam na benzinsku pumpu. Vidim list Informer, moja slika. Kad Dževad Galijašević govori kako je u Mektićevom kabinetu pripadnik odreda El Mudžahid", kazao je Mektić.

 

On je dodao da je Dlakić koji radi u Ministarstvu sigurnosti tek 2002. godine otišao u vojsku i odslužio 2003. godine nakon čega je otišao na policijsku akademiju.

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić nakon medijskog obraćanja odgovarao je na pitanja novinara. Mektić je iznio neke poprilično šokantne informacije.

 

Zašto ne podnesete prijavu protiv Milorada Dodika ako imate dokaze?

 

Mektić: Čekam da dobijemo još dokaza.

 

Koga čekate ako ne funkcioniše pravosuđe, kako stalno tvrdite?

 

To je veliko pitanje. Ne možete odmah u jednom momentu imati sve dokaze. Pozivam Dodika da iznese dokaze ako nije krao. Naravno da neću otkriti sve dokaze, ali podnijet ću krivičnu prijavu.

 

O RTRS-u?

 

Da RAK radi svoj posao sankcionisao bi RTRS koji su iznijeli laži o čovjeku da je bio u El-Mudžahidima.

 

Prijetnje ISIS-a Islamskoj zajednici u BiH? Ima li vaše ministarstvo procjene rizika?

 

Imamo, svakodnevno procjenjujemo, analiziramo, pratimo. Nisam htio otkrivati ranije ali da vam sad kažem, prije mjesec dana OSA, ovom joj prilikom čestitam, otkrila je i presjekla dvije ozbiljne terorističke prijetnje. U skladu sa tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija što znači da mi radimo i pratimo.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook