ljeto na bh. cestama

'Pripremite' živce: Pojačan promet i dosadne gužve čekaju vas na ovim prelazima

Hronika15.07.17, 11:15h

'Pripremite' živce: Pojačan promet i dosadne gužve čekaju vas na ovim prelazima
Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična preticanja

 

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja zabilježena su danas na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovine, a posebno se izdvaja izlaz iz BiH na prijelazima Doljani, Gabela Polje, Ivanica, Bijača, Osoje i Neum 2, kao i ulaz u BiH na prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša.

 

Iz BIHAMK-a javljaju da na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, ali s obzirom da je prvi dan vikenda, veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prijelazima očekujemo tokom cijelog  dana.

 

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije te su izdvojeni putni pravci M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

 

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična preticanja.

 

Kako se u izvještaju podsjeća, prije polaska na putovanje potrebno je provjeriti da li se posjeduje sva potrebnu dokumentaciju za prelazak granice, a neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

 

Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu.

 

Zbog brojnih upita građana, iz BIHAMK-a napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook