užas u saobraćaju

Doljani opet 'kritični', čeka se po par sati: Evo gdje su još nesnosne gužve

Hronika10.07.17, 14:03h

Doljani opet 'kritični', čeka se po par sati: Evo gdje su još nesnosne gužve
Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas i sutra u BiH na snazi je zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije

 

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se dva i po sata, a na prelazima Ivanica i Gabela Polje oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Danas se vozi posljednja etapa maratona "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi" te se očekuje da će biciklisti i maratonci u poslijepodnevnim satima stići u Srebrenicu. Također, na putu ka Srebrenici danas su iz Sarajeva krenuli i motociklisti. Svi oni kreću se uz policijsku pratnju, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) mole sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

 

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas i sutra u BiH na snazi je zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije. Sutra će na snazi biti i zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva vode prema Srebrenici.

 

BIHAMK će sutra na tri punkta (Potočari, Kladanj i Caparde) imati svoje ekipe. U slučaju da nekom od vozača bude potrebna pomoć, mogu pozvati na 1282.

 

Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putuju tokom dana da prave pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook