Odluka jednoglasno usvojena na sjednici Općinskog vijeća

Neumljani blokiraju granične prelaze: Dosta je! Mi drugog načina nemamo...

Hronika22.06.17, 11:18h

Neumljani blokiraju granične prelaze: Dosta je! Mi drugog načina nemamo...
Svake godine pričaju nam istu priču o gradnji ceste Stolac - Neum, a na terenu se, praktično, ništa ne događa, ogorčen je Sentić

 

Ako nadležne institucije BiH u narednih deset dana ne odgovore na zahtjeve građana Neuma da im se omogući prijelaz granice između BiH i Hrvatske na pograničnim prijelazima Radež - Vukov Klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku i Zaton Dolu, uslijedit će blokada prometa kroz jedini bh. grad na moru.

 

Potvrdio je za Avaz to jučer predsjedavajući Općinskog vijeća Neum Vinko Sentić, kazavši da je odluka o blokadi saobraćajnica jednoglasno usvojena na posljednjoj sjednici OV.

 

Blokirat će, kazao je, saobraćaj na graničnim prijelazima sa strane BiH, ali i saobraćajnicu koja Neum povezuje s ostatkom BiH.

 

- Svjesni smo da to, uopće, nije popularna mjera, ali mi drugog načina nemamo. Ovo što se sad događa u Neumu je, najblaže rečeno, katastrofa. Svjedočimo već ogromnim gužvama i višekilometarskim kolonama, a možemo tek zamisliti kakva će situacija biti u špici sezone. Svake godine pričaju nam istu priču o gradnji ceste Stolac - Neum, a na terenu se, praktično, ništa ne događa - ogorčen je Sentić.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook