PROSPERITET = PRIORITET

Ekonomska revolucija iz Travnika: Uz ćevape i janjetinu dogovorena nova Bosna i Hercegovina!

Zabava18.06.17, 19:18h

Ekonomska revolucija iz Travnika:  Uz ćevape i janjetinu dogovorena nova Bosna i Hercegovina!
Nakon višesatnih mučnih rasprava uz ćevape i janjetinu, uz poteke mineralne vode i donata, došlo se do revolucionarnog i do sada neviđenog rješenja...

 


Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i samo se kao takav može konzumirati. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna! Preneseno sa portala satiranje.com...  


Protekle sedmice, daleko od očiju javnosti, u kotlini ispod planine Vlašić održan je simpozij svih profesora ekonomije sa privatnih fakulteta u BiH, a gostoprimstvo je upriličio Fast-Univerzitet Travnik.


Nezvanično saznajemo, skup je održan uz političko pokroviteljstvo cjelokupnog višepartijiskog miljea iz cijele države. Sam skup nosio je simboličan naziv “Prosperitet = Priotitet”.


Nakon višesatnih mučnih rasprava uz ćevape i janjetinu, uz poteke mineralne vode i donata, došlo se do revolucionarnog i do sada neviđenog rješenja.


Doc. dr. Fikrija Tarabostudić, za sada nepoznatog porijekla, kao rješenje je iznio model poslovanja bh. firmi.


Naime, poznato je da se nerijetko desi da se firme gubitaši zatvore, pa ponovo otvore uz novi naziv, čime u zaborav padaju sve obaveze i dugovi, te je upravo to budući koncept za Bosnu i Hercegovinu.


Dakle, radi se o privremenom gašenju države i njenom ponovnom otvaranju uz novi naziv “Bosna i Hercegovina 2”, a time ćemo se riješiti i MMF-a, ali i domaćih budžetskih glodara kao što su, prvenstveno, penzioneri i borci.


Poslije prvobitnog šoka, prisutni su uz aplauz i oduševljenje ispratili i usvojili prijedlog.
Dobrodošli u novu državu, bez nove nafake.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook