lider opozicione SRS

Šešelj: Vlada Ane Brnabić bit će potpuno prozapadna, Rusiji će 'pući film'

Front17.06.17, 12:11h

Šešelj: Vlada Ane Brnabić bit će potpuno prozapadna, Rusiji će 'pući film'
“Želim još da vidim kakav sastav vlade će predložiti mandatar, ali očigledno je da će naredna vlada imati još više prozapadni karakter nego dosadašnja”, rekao je Šešelj

 

Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koju je predložio predsjednik Aleksandar Vučić, bit će još prozapadnija nego prethodna, smatra lider opozicione SRS Vojislav Šešelj.


“Želim još da vidim kakav sastav vlade će predložiti mandatar, ali očigledno je da će naredna vlada imati još više prozapadni karakter nego dosadašnja”, rekao je Šešelj za rusku agenciju RIA Novosti, a prenosi ATV.

 

Šešelj takođe smatra da predsjednik Bundestaga Norbert Lamert nije slučajno bio u Beogradu u srijedu, kao i da su Srbiju u posljednje vrijeme posjetili i neki drugi evropski zvaničnici, sugerišući da je bilo pritisaka.

 

“Ispostavilo se da su, bez sumnje, pritisci bili veliki”, tvrdi Šešelj.

 

On je dodao je očekivao da će Vučić nakon pobjede na predsjedničkim izborima pokazati “odlučnost i inicijativu” i da će predstavnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dati diplomatski imunitet.

 

Šešelj je izrazio bojazan da će “Rusija u nekom trenutku izgubiti strpljenje zbog ponašanja srpskih vlasti”, ocjenjujući da se ne može stalno “sjediti na dvije stolice”.

 

Lider SRS smatra i da će budući premijer biti “instrument u Vučićevim rukama”.

 

Kako je najavio, SRS će u parlamentu glasati protiv kandidata za sastav vlade Ane Brnabić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook