Nikad transparentniji

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o novoj nabavci: Direktnim sporazumom kupili produžni kabl

Hronika13.06.17, 10:12h

Predsjedništvo BiH  donijelo odluku o novoj nabavci: Direktnim sporazumom kupili produžni kabl
Ka­ko je na­ve­de­no u odlu­ci, za ovu ku­po­vi­nu za­du­žu­ju se čak dva odje­la, onaj za ja­vne na­bav­ke i lo­gis­ti­ku, ali i Odjel za eko­nom­sko-fi­nan­sij­ske po­slo­ve, pa sto­ga ne tre­ba su­mnja­ti da će ova ja­vna na­bav­ka bi­ti obav­lje­na ka­ko tre­ba

 

Pred­sje­dniš­tvo Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, na­kon di­rek­tno pro­ve­de­nog pos­tup­ka, ne­da­vno je sklo­pi­lo ugo­vor s "naj­po­vo­ljni­jim po­nu­đa­čem" o na­bav­ci - produžnog ka­bla!

 

Pre­ma de­ta­lji­ma objav­lje­nog ten­der­skog ogla­sa, Pred­sje­dniš­tvo je pri­hva­ti­lo po­unu­du fir­me "Exclu­siv" d.o.o. iz Sa­ra­je­va, od 18. ma­ja ove go­di­ne, te s njo­m sklo­pi­lo ugo­vor vri­je­dan 37 KM bez PDV-a (oko 43 KM).

 

Ka­ko je na­ve­de­no u odlu­ci, za ovu ku­po­vi­nu za­du­žu­ju se čak dva odje­la, onaj za ja­vne na­bav­ke i lo­gis­ti­ku, ali i Odjel za eko­nom­sko-fi­nan­sij­ske po­slo­ve, pa sto­ga ne tre­ba su­mnja­ti da će ova ja­vna na­bav­ka bi­ti obav­lje­na ka­ko tre­ba.

 

O ovoj tran­spa­ren­tnoj ku­po­vi­ni Nezavisne novine su za­tra­ži­le i miš­lje­nje Ve­hi­da Še­hi­ća, pred­sje­dni­ka Fo­ru­ma gra­đa­na Tu­zle, kao pred­sta­vni­ka ci­vil­nog se­kto­ra, ko­ji je za­klju­čio ka­ko je, "izgleda, po­če­la da dje­lu­je pra­vna drža­va u BiH, pa se i pro­du­žni ka­blo­vi ku­pu­ju tran­spa­ren­tno".

 

"Vo­lio bih da ta­kva tran­spa­ren­tnost bu­de i kod dru­gih ja­vnih na­bav­ki. Ovo je za sva­ku po­hva­lu, da su shva­ti­li da gra­đa­ni ove drža­ve mo­ra­ju zna­ti ka­ko se tro­ši nji­ho­v novac", po­ru­čio je Še­hić.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook