Bit će organizovana još jedna javna prodaja

Propale dvije aukcije zaplijenjenih GRAS-ovih tramvaja: Ponuđači tek danas saznali da su neispravni

Hronika12.06.17, 12:36h

Propale dvije aukcije zaplijenjenih GRAS-ovih tramvaja: Ponuđači tek danas saznali da su neispravni
Vrijednost ponuđenih tramvaja, njih deset, iznosi 188.000 KM

 

Propale su obje današnje javne aukcije za prodaju deset zaplijenjenih tramvaja GRAS-a kako bi Uprava za indirektno oporezivanje BiH namirila dio dugovanja. Ukupan dug GRAS-a prema UIO je blizu 20 miliona KM. Tek na aukciji je rečeno da je riječ o neispravnim tramvajima koji se nalaze u krugu GRAS-a, piše agencija Patria.

 

Jedan od ponuđača Edison Pavlović, koji je bio ispred kompanije "Oslobođenje", odustao je nakon što su saznali da su tramvaji neispravni. Oni su dali ponudu za tri tramvaja koje su željeli brendirati odnosno iskoristiti tramvaj za prijevoz pretplatnika i penzionera, te za reklamu.

 

Drugi ponuđač bila je kompanija "Tola company" za šest tramvaja, a predstavnik ove kompanije Darijan Mileusnić kazao je da nisu uspjeli pogledati tramvaje u krugu GRAS-a te su dali ponudu na neviđeno. S obzirom da su oni bili i ponuđač na drugoj aukciji, UIO BIH je spustila cijenu po 5% što ponuđač nije prihvatio. 

 

Najvjerovatnije će biti organizirana još jedna javna prodaja, a Mileusnić je kazao da će ponovo dati ponudu. Inače Tola company se bavi otkupom sekundarne sirovine i tramvaji su ih zanimali kao otpadno željezo.

 

Vrijednost ponuđenih tramvaja, njih deset, iznosi 188.000 KM. 

 

Zanimljivo je da je proteklih dana premijer KS Elmedin Konaković davao izjave kako će Vlada KS kupiti tramvaje "na bubnju te da Sarajevo neće ostati bez prijevoza." Nejasno je kako premijer nije znao da je riječ o neispravnim tramvajima ili je kasno saznao pa je počeo demantirati navode o kupovini. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook