NA VANREDNOJ SJEDNICI NNV-a

Iza zatvorenih vrata pala odluka: Smijenjena dekanesa Medicinskog fakulteta Almira Hadžović-Džuvo

Hronika09.06.17, 16:17h

Iza zatvorenih vrata pala odluka: Smijenjena dekanesa Medicinskog fakulteta Almira Hadžović-Džuvo
Od 59 prisutnih članova Naučno-nastavnog vijeća medicinskog fakulteta, njih 58 je glasalo za smjenu, a jedan glas je bio nevažeći

 

Koliko se moglo čuti, iza zatvorenih vrata, nešto iza 15 sati izglasana je smjena dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo, a formirana je komisija za izbor v.d  dekana. Sjednicom NNV-a predsjedava profesor Jusuf Žiga, javlja agencija Patria.


Od 59 prisutnih članova Naučno-nastavnog vijeća medicinskog fakulteta, njih 58 je glasalo za smjenu, a jedan glas je bio nevažeći.


Sjednica je uslijedila nakon što je Hadžović-Džuvo u srijedu odbila da na dnevni red Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta uvrsti kao tačku dnevnog reda razrješenje dekana. 


Dekanesa Hadžović-Džuvo je prije početka današnje sjednice pojasnila da će ukoliko bude izglasana njena smjena, iskorititi sve zakonske mogućnosti te potvrdila da je Tužilaštvu KS prijavila falsifikovane pečate i potpise.


Također je ponovila i da je za nju ova sjednica nezakonita.  

 

Naučno-nastavno vijeće je na današnjoj vanrednoj sjednici izabralo i vršitelja dužnosti dekana, a tu funkciju obavljati će  prof. dr. Amela Kulenović - Željo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook